ΕΡΩΤΑΣ

Ζούσες και πρν γνωριστείτε!

Ζούσες και πριν, θα ζήσεις και μετά!

Τί σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι είναι τόσο σημαντικός; Θα μπορούσε να ήταν ή να είχε γίνει, όμως δεν έγινε! Κι εσύ πριν, ζούσες και χωρίς αυτόν!

Δεν έγινε, γιατί εκείνος επέλεξε να μη γίνει, με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε! Δεν φέρθηκε έντιμα, ντόμπρα και αντρίκια!

Δεν χωρίζουν έτσι απλά οι άνθρωποι που αγαπιούνται πραγματικά, χωρίς εξηγήσεις!

Ακόμα κι αν αυτές οι εξηγήσεις είναι δύσκολες και δεν μπορούν να δοθούν face to face, δίνονται με άλλον τρόπο! Οι ξεκάθαροι άνθρωποι σε κοιτάζουν στα ματιά και εξηγούνται! Δεν σε γεμίζουν αμφιβολίες και ερωτηματικά! Δεν μιλάνε με γρίφους! Δεν σε αφήνουν στο σκοτάδι, να ψάχνεις για διακόπτες. Εξηγούνται έντιμα και αποχωρούν.

Οι μη ξεκάθαροι, πουλάνε ιστορία, αφού δεν έχουν να πουλήσουν ουσία! Και πόσο ενδιαφέρεσαι στην τελική, να μάθεις μια ιστορία, χωρίς να κρύβει μέσα της κάποια ουσία;

Oι λόγοι, για τους οποίους φέρεται κάποιος ανέντιμα και μη ξεκάθαρα, είναι πολλοί!

Σε ενδιαφέρει τόσο να τους ανακαλύψεις; Το πιο σημαντικό είναι, ότι αν τον ενδιέφερε να εξηγηθεί πραγματικά, θα το έκανε! Θα στεκόταν μπροστά σου και θα στα έλεγε, σταράτα! Άρα, ποιο το νόημα να αναζητάς εξηγήσεις, που ο άλλος δεν προθυμοποιείται να δώσει από μόνος του, όπως αρμόζει!

Καταλαβαίνω ότι εσύ τις χρειάζεσαι! Όπως θα τις χρειαζόμουν κι εγώ! Είναι άσχημο, να μη ξέρεις το γιατί! Είναι ανέντιμο, να μην εξηγείς! Όλοι αξίζουν μια έντιμη εξήγηση! Γι’ αυτό, να μη σε νοιάζει πως φέρονται οι άλλοι! Εσύ να εξηγείσαι… έτσι κάνουν οι αυθεντικοί, οι μάγκες! Ακόμα κι αν ο άλλος δεν εξηγείται, εξηγήσου εσύ και μετά φύγε!

Δες το απλά! Εσύ, σε έναν άνθρωπο που αγαπάς, θα εξηγούσες; Θα εξηγούσες! Και ξέρεις γιατί; Γιατί θα σε απασχολούσε η άποψη του για σένα. Γιατί ανεξάρτητα από το τι θα είχες να πεις, θα τον εκτιμούσες και θα προσπαθούσες να τον αντιμετωπίσεις ντόμπρα! 

Δεν απέδειξε, λοιπόν, τη σημαντικότητά του!

Και δεν θα μπορούσε ποτέ, να είναι πιο σημαντικός από τον ίδιο σου, τον εαυτό! Ζήσε λοιπόν χωρίς αυτόν, όπως ζούσες και πριν! Μην του επιτρέπεις να παρουσιάζεται αλλιώς και μην του δίνεις χώρο! Δεν διεκδίκησε κανένα χώρο, μέσα στη σκέψη σου! Ακριβώς το αντίθετο, έχασε κι αυτόν ακόμα που είχε κερδίσει!

*Φωτογραφία από Bill Stephan

One thought on “Ζούσες και πρν γνωριστείτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *