ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Κι έζησε αυτή καλά κι εμείς καλύτερα

single γυναίκα

Πλέον το να είσαι single και μάλιστα  γυναίκα, δεν είναι και τόσο κακό. Άλλωστε δεν είναι και λίγες εκείνες  που το προτιμούν. Παρά τον αυξανόμενο αριθμό των εφαρμογών γνωριμιών, που στόχο έχουννα διευκολύνουν τον ρομαντισμό και τις σχέσεις, κάποιες γυναίκες αντί να ψάχνουν σύντροφο, ψάχνουν για deadlines. Aυτά, τα δείχνουν έρευνες στην Αμερική, μη νομίζετε ότι τα γράφω εγώ, από το μυαλό μου. (New York Times)

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι χρειαζόμαστε στη ζωή μας σχέσεις υγιείς. Χρειαζόμαστε σχέσεις, στις οποίες είμαστε ο εαυτός μας και δεν καταπιεζόμαστε. Σχέσεις στις οποίες περνάμε ευχάριστα, αναζητάμε την επαφή και φυσικά σχέσεις που δεν μας ρουφάνε ενέργεια. Στις υγιείς σχέσεις, η ενέργεια ανταλλάσσεται μεταξύ των εμπλεκομένων και υπάρχει ροή.

Σε μία υγιή σχέση, όλα κυλάνε και ρέουν όπως το νερό, περίπου.

Σε μία σχέση που μοιάζει με αγώνα δρόμου, γεμάτο εμπόδια, οι άνθρωποι καταναλώνουν πολλή ενέργεια καθημερινά, σε όλο αυτό, με αποτέλεσμα να μην ηρεμούν. Περισσότερες φόρες νιώθουν ότι χάνουν τον εαυτό τους, παρά ότι τον βρίσκουν. Νιώθουν η σχέση τους, να τους εκτροχιάζει. Νιώθουν ότι δεν τους αφήνει καιρό, να ασχοληθούν με τα όνειρα και τις προτεραιότητες που έχουν. 

Υπάρχουν γυναίκες, λοιπόν, που θεωρούν πιο σημαντικό από έναν γάμο, τον εαυτό τους!

Θεωρούν την ευτυχία τους αρκετά σημαντική, ώστε να την σπαταλήσουν, δίπλα στον οποιοδήποτε. Ίσως να μην είναι και διατεθειμένες, να κάνουν τις θυσίες που απαιτεί μία σχέση. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η φράση “μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα.

Βέβαια, αν είσαι single γυναίκα και συγκρίνεις τη ζωή σου με αυτή των social media, το πιο πιθανό είναι να πάθεις κατάθλιψη ή να νιώσεις αποτυχημένη… Don’t!!! Σου έχω νέα! Τα posts των #singles στο instagram φτάνουν τα 17,9 εκατομ., ενώ τα posts των #engaged τα 12,9!

Φυσικά και μην μπεις καν στον κόπο να συγκριθείς με κανέναν!

Πέρα από τα νούμερα, σημασία έχει να είμαστε καλά, μέσα μας και να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα. Αν νιώθουμε καλά μόνες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πρόβλημα υπάρχει όταν δεν αντέχουμε τον εαυτό μας και απλά είμαστε με κάποιον.

Πρόβλημα υπάρχει όταν δεν αναπνέουμε δίπλα στο σύντροφο μας και παρόλα αυτά μένουμε εκεί.

Πρόβλημα υπάρχει όταν ζούμε μαζί, και ζούμε χειρότερα από ό,τι, αν ζούσαμε μόνοι!

Κι αν αυτή ζει καλύτερα μόνη, τότε με γεια της και χαρά της. Ποιοι είμαστε εμείς για να την κρίνουμε;

 

*Φωτογραφία από Priscilla Du Preez

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *