ΕΡΩΤΑΣ

It’s complicated… ή αλλιώς είναι περίπλοκο!

Πόσες φορές είπαμε ή ακούσαμε αυτή τη φράση; Είμαι σε μία σχέση και είναι περίπλοκο…

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτή τη φράση συνήθως εννοούν, πως οι ίδιοι είναι περίπλοκοι και δεν ξέρουν τι θέλουν.

Όταν βρίσκεσαι κάπου που είναι περίπλοκα και δεν θέλεις να βρίσκεσαι εκεί, σηκώνεσαι και φεύγεις! Ναι, μάλιστα τόσο απλά. Ούτε ναι, ούτε αλλά. Παίρνεις τα πραγματάκια σου και αποχωρείς. Ούτε τη δική σου ζωή να κάνεις περίπλοκη, ούτε του άλλου. Δεν υπάρχει λόγος.

Όσο εξακολουθείς και μένεις σε κάτι περίπλοκο συμβαίνουν δύο πράγματα.

Είτε πουλάς παραμύθια περί περιπλοκότητας, γιατί στην ουσία μέσα απ’ αυτό ζεις, και σου αρέσει να κλαίγεσαι για να ασχολούνται οι τριγύρω μαζί σου! Σου αρέσει να το παίζεις drama queen/ drama king, γιατί έτσι έχεις μάθει να ζεις. Είτε δεν ξέρεις τι θέλεις και τι ζητάς, για να καταλήξεις εκεί, που θα είναι όλα απλά. Και στις δύο περιπτώσεις, το πρόβλημα είναι δικό σου.

Κι όσο εσύ γίνεσαι περίπλοκος, τόσο το πιστεύεις και μπλέκεσαι πιο πολύ! Η φράση «είναι περίπλοκο», αποτελεί το άλλοθι σου, σε πολλές καταστάσεις, – αν όχι σε όλες! Και τη διαλέγεις φυσικά γιατί σε έτσι σε βολεύει…

Όταν ξέρεις τι θέλεις, περιπλοκότητες τέτοιου είδους σε φθείρουν τόσο πολύ ψυχολογικά, που κάποια στιγμή η υπομονή σου εξαντλείται και υποχωρείς, αντί να κάθεσαι να περιπλέκεσαι κι άλλο! Και πίστεψέ με, το να φύγεις δεν είναι και τόοοοοοοοσο δύσκολο όσο το κάνεις να μοιάζει, αν ξέρεις τι ζητάς!

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα ξεκινάνε από εμάς, από τους εαυτούς μας, από το πόσο καλά τα έχουμε με την πάρτη μας και με το ίδιο μας το εγώ! Και η λύση για να ξεμπλεχτείς είναι μέσα σου…

Κι ως εδώ καλά! Τι γίνεται όμως με την κατηγορία εκείνη που διαλέγει περίπλοκους ανθρώπους, ενώ δηλώνει πως προτιμάει τα απλά; Φαύλος κύκλος. Για να διαλέξεις να μπλέξεις με έναν άνθρωπο περίπλοκο, φταις εσύ! Προφανώς έμπλεξες λιγουλάκι τα θέλω σου και έπεσες πάνω του! Άρα πάλι το πρόβλημα είναι δικό σου.

Μαγνήτης σου λέω! Και άντε έπεσες πάνω του, πάει στα κομμάτια. Λάθος εκτίμηση. Αφού βλέπεις ότι πρόκειται για περίπλοκο άνθρωπο κι όχι για straightforward με κότσια, γιατί επιμένεις και δεν το αφήνεις;

Όλοι μπερδευόμαστε και μπλεκόμαστε που και που – ακόμα και οι ξεκάθαροι και οι απλοί!

Το θέμα είναι σε ποια φάση το βλέπουμε και τα παρατάμε ή μπερδευόμαστε κι άλλο. Γιατί όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε, όλα είναι θέμα επιλογής! Θέμα του τι ζητάμε τελικά και από ποιον… Και η αγάπη είναι απλή… χωρίς πολλές αναλύσεις!

Και δεν είναι ντροπή να παραδεχόμαστε ότι κάναμε λάθος εκτιμήσεις! Ντροπή είναι να κατηγορούμε τον άλλον, όταν τελικά φταίμε εμείς!

Είναι περίπλοκο, λοιπόν! 

Σκέψου την επόμενη φορά που θα ακούσεις ή θα πας να χρησιμοποιήσεις αυτή τη φράση…  Ποιος ευθύνεται για αυτό;

*Φωτογραφία από Rhand McCoy

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *