Ψυχολόγος - MSc

Ελένη Αλεξανδροπούλου

Είμαι η Ελένη – γνωστή και ως readmebyeleni. Μου αρέσει να κυνηγάω όνειρα κι όσο πιο άπιαστα, τόσο περισσότερο με γοητεύουν, γιατί με βοηθάνε να ανακαλύψω και να αποκαλύψω τον εαυτό μου!
Λίγα Λόγια

για την Ελένη Αλεξανδροπούλου!

Η Ελένη Αλεξανδροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ακολουθώντας διαφορετική πορεία από αυτή που όριζαν τα όνειρά της, σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός και με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, κυνήγησε αρχικά άλλη καριέρα.

Μέσα από το δικό της ταξίδι στην αυτογνωσία και αυτοβελτίωση, αποφάσισε, μετά από αρκετές περιπλανήσεις και δοκιμασίες, να αλλάξει καριέρα, ξεκινώντας πάλι από την αρχή.

Πλέον είναι απόφοιτη Ψυχολογίας – BSc (First Class Hons) – του Πανεπιστημίου UCLan του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδοψυχολογία και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Ψυχολόγου (αρ. άδειας: 798974). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων συμπληρωματικής εκπαίδευσης σχετικά με την Ψυχολογία παιδιού σχολικής ηλικίας, την Εξελικτική Ψυχολογία, τη Θετική Ψυχολογία, την Ειδική Αγωγή και τη Συμβουλευτική Γονέων. Διαθέτει πιστοποίηση στα Προγράμματα Παρέμβασης Γραπτού Λόγου (Playbox) και έχει εκπαιδευτεί στη χρήση διαγνωστικών εργαλείων όπως ΛΑΜΔΑ και Παιδικό Ιχνογράφημα.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ημερίδες και συνέδρια με θέμα τις ψυχικές διαταραχές εφήβων και ενηλίκων και έχει πραγματοποιήσει δύο δημοσιεύσεις:

  • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιθετική συμπεριφορά: σε ποιο βαθμό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την επιθετικότητα. Alexandropoulou, E. (2021). Social media and aggressive behavior: to which extent social media influences aggression. Academia Letters, Article 812. https://doi.org/10.20935/AL812

  • Διερεύνηση Επιτελικών Λειτουργιών στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Alexandropoulou, E. (2021). Investigation of Executive Functioning in Autism Spectrum Disorder. Academia Letters, Article 1226. https://doi.org/10.20935/AL1226         

Σχετικά με την κλινική της εμπειρία, παρέχει συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά και εφήβους με κοινωνικές και συμπεριφορικές δυσκολίες, δυσκολίες στη διαχείριση συναισθημάτων, αγχώδεις διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, ΔΑΦ, χαμηλή αυτοεκτίμηση και μαθησιακές δυσκολίες. Επιπρόσθετα, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και σε ενήλικες. Τέλος, διοργανώνει διάφορα διαδραστικά βιωματικά σεμινάρια-εργαστήρια ψυχοεκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνονται σε ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Επίσης έχει φοιτήσει σε δραματική σχολή και έχει ασχοληθεί εντατικά με το θέατρο, λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές παραστάσεις. Παράλληλα, ασχολείται με τον εθελοντισμό από το 2010, ως εθελόντρια στο Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας (Make-A-Wish) στην Ομάδα Ευχής. Ακόμη, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη, της Mentoria Greece, όραμα της οποίας είναι μία εκπαίδευση δίχως όρια.

Το βιβλίο «Η καρδιά μου πού ανήκει είναι το πρώτο της παραμύθι, το οποίο έχει κερδίσει Β’ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας στον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ).

Ελπίζει, μέσα από τα βιβλία της κι όσα κάνει, να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν και μία άλλη οπτική, που ίσως να μην είχαν σκεφτεί.

Επικοινωνήστε Μαζί μου!