ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Να ζεις τους κύκλους της ζωής!

κύκλοι ζωής

Η ζωή είναι γεμάτη κύκλους διαφορετικής διάρκειας. Παρόλα αυτά, όλοι οι κύκλοι ζωής έχουν κάτι κοινό… κι αυτό ειναι η στιγμή που κλείνουν. Μπορεί κάποιοι να κλείνουν βιαστικά και κάποιοι να δημιουργούν μέσα τους άλλους. Άλλοι μπορεί στην πορεία να εφάπτονται με καινούριους. Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα κλείσουν κάποια στιγμή, για να ανοίξουν απλά, οι επόμενοι!

Κάπως έτσι έκλεισε και ο δικός μας κύκλος, μετά από αρκετό καιρό, με καλές και με άσχημες στιγμές. Οι καλές στιγμές μας απογείωναν και μας έκαναν κάθε τόσο να θέλουμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια του. Οι κακές όμως, μας κούραζαν και τότε ήταν που θέλαμε να τα διαλύσουμε όλα, κι ας νιώθαμε πως αυτή η στιγμή δεν είχε έρθει ακόμα. 

Δεν νιώθω ότι κλείνουν όλα στην ώρα τους.

Υπάρχουν κάποιοι κύκλοι ζωής, που κλείνουν προτού ολοκληρωθούν. Κλείνουν βεβιασμένα, ξαφνικά και αναπάντεχα. Είναι εκείνοι που ίσως, κάποια στιγμή, ανοίξουν ξανά. Συμβαίνει συχνά, κάτι που δεν ολοκληρώνεται όπως θα έπρεπε, να ανοίγει ξανά, και να δημιουργεί έναν καινούργιο κύκλο, διαφορετικής διάρκειας και με άλλα χαρακτηριστικά.

Είναι ωραίο πάντως να κλείνει κάτι αφού τελειώσει. Τότε νιώθεις ανακουφισμένος και γεμάτος και παρά τη θλίψη που ίσως να σου προκαλεί, σίγουρα δεν σου αφήνει ερωτηματικά.

Υπάρχουν κύκλοι ζωής που κλείνουν, επειδή εμείς το επιλέγουμε. Και άλλοι πάλι που δεν εξαρτώνται από εμάς. Υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που μόλις ανοίξουν, γνωρίζουμε από την αρχή, τι διάρκεια θα έχουν.

Οι περισσότεροι κύκλοι ανοίγουν παράλληλα κι άλλους στην πορεία τους. Αυτό άλλωστε είναι και το πιο μαγικό.  Ενώ κλείνει ένας κύκλος, μπορεί να  συνεχίζει ο παράλληλος του, για να σε ταξιδέψει αλλού, χωρις να γνωρίζεις πόσοι άλλοι κύκλοι θα ανοίξουν μέσα σε αυτόν ή μέσα από αυτόν!

Να ζεις τους κύκλους ζωής για όσο διαρκούν.

Να μη σκέφτεσαι πότε θα κλείσουν και αν! Να χαίρεσαι για αυτούς που ανοίγουν και να ανυπομονείς για τα όσα θα σου δώσουν. Για όλα εκείνα που θα σε διδάξουν.  Να σκέφτεσαι πως μπορεί ακόμα και να σε αλλάξουν! Από κανέναν κύκλο δεν βγαίνουμε ίδιοι, – ακόμα κι αν πρόκειται για εκείνον που άνοιξε ξανά – γιατί σίγουρα άνοιξε υπό διαφορετικές συνθήκες!

Οι κύκλοι αντιπροσωπεύουν την κίνηση!

Όσο, λοιπόν, ανοίγουν καινούργιοι, αυτό είναι ένδειξη ότι δεν μένεις στάσιμος. Να αναζητάς αυτή τη ροή! Τη διαρκή ροή των κύκλων. Δεν γνωρίζεις ποτέ, που μπορεί να σε οδηγήσει ένας κύκλος και τις απίστευτες διαδρομές που θα διανύσεις εξαιτίας του!  Να είσαι ανοιχτός και αισιόδοξος. Μόνο έτσι,  δημιουργούνται καινούριοι κύκλοι που προσφέρουν νεές εμπειρίες!

 

*Φωτογραφία από Elijah Hiett 

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

3 thoughts on “Να ζεις τους κύκλους της ζωής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *