ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Me, my dog and I!

ο σκύλος μου

Ο σκύλος μου, αποτελεί κάθε μέρα ένα καινούριο μάθημα για μένα! Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δασκάλους, που έχουν περάσει από τη ζωή μου! Από τη στιγμή που άρχισα να τον παρατηρώ και να μεταφράζω τα μηνύματά του,  νιώθω κάθε μέρα την ίδια ανυπομονησία, να αποστηθίσω το μάθημα που έχει να μου δώσει!

Το 1o μάθημα

Το πρώτο μάθημα που παίρνω καθημερινά, είναι πως όταν αγαπάς, ξεχνάς εύκολα! Πολύ εύκολα βασικά, μέσα σε δευτερόλεπτα! Είναι γεγονός πως η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των ανθρώπων και των σκύλων είναι ο εγωϊσμός! Χωρίς εγωϊσμό, για ποιο λόγο να κρατήσεις μούτρα; Τα ξεχνάς όλα και είναι σαν να μην έγιναν ποτέ! Η μέρα άλλωστε προχωράει γρήγορα, γιατί λοιπόν εσύ να προσκολλάσαι στο  πριν;

Το 2o μάθημα

Τα σκυλιά αγαπούν την ρουτίνα και τη συνήθεια και ζουν μέσα από αυτή. Μήπως όμως κι εμείς οι άνθρωποι – όσο δραστήριοι κι αν είμαστε κάποιοι – δεν ζούμε μέσα από αυτή; Έχοντας το σκύλο μου διαρκώς να με ακολουθεί – ακόμα κι όταν αλλάζω γωνία στον καναπέ – συνειδητοποίησα ότι κάθε πρωί, κάνω τα ίδια πράγματα, με την ίδια σειρά! Και μη σας πω ότι η συνήθεια σε κάποια πράγματα, όπως το πώς οργανώνεις τη μέρα σου, να αποτελεί και μια ιεροτελεστία.

Το 3o μάθημα

Μεγαλώνοντας, ανακάλυψα ότι ανεξάρτητα από το  πάθος που επιλέγει ο καθένας μας να ζει,  η σειρά, η οργάνωση η συνήθεια και η ρουτίνα ορισμένων πραγμάτων είναι απαραίτητη.  Μέσα από το σκύλο μου, άρχισα να δίνω περισσότερη σημασία ακόμη και στις πιο ασήμαντες κινήσεις μου. Σε κινήσεις που μέχρι πρότεινος έκανα ασυναίσθητα και πίστευα ότι δεν έχουν αξία. Τελικά όλα μετράνε!

Το 4o μάθημα

Όπως μετράει πολύ το να ξεκινάς τη μέρα σου χαρούμενος και χαμογελαστός. Ο σκύλος μου, κάθε πρωί ξυπνάει το ίδιο χαρούμενος και έχει την ίδια διάθεση για παιχνίδι. Δεν τον απασχολεί ο καιρός. Δεν νοιάζεται αν έχει  κρύο ή  ζέστη, ούτε αν βρέχει! Μη σας πω, ότι τη βροχή την απολαμβάνει κιόλας!

Στην πρωινή του βόλτα, τρέχει σαν τρελός, με μένα να σέρνομαι αγουροξυπνημένη, και να αναρωτιέμαι πού βρίσκει την όρεξη. Κι όμως εξαιτίας αυτού του ζήλου που δείχνει, με κάνει να θέλω κι εγώ να μοιραστώ τη χαρά του!  Η χαρα πολλαπλασιάζεται, όταν τη μοιράζεσαι. Κι έτσι αποφάσισα να μην περπατάω δίπλα του, βαριεστημένα. Εκείνος τρέχει να ανακαλύψει καινούριες μυρωδιές κι εγώ τρέχω να ανακαλύψω τί μου επιφυλάσσει η καινούρια μέρα. 

Το 5o μάθημα

Εκείνος τρέχει γεμάτος χαρά να με καλωσορίσει όταν επιστρέφω σπίτι, αφού οι ώρες μακριά μου, έχουν περάσει δαιμονικά αργά! Κι εγώ ξεχνάω όλες τις αναποδιές που είχα! Εστιάζει στο ότι γύρισα και θα είμαστε και πάλι μαζί, Εστιάζω στο παιχνίδι και στις αγκαλιές του. Εμαθα, μέσα από εκείνον, να εστιάζω ακόμα περισσότερο, στη στιγμή! 

Το 6o μάθημα

Μου δίδαξε και εξακολουθεί να μου διδάσκει διαρκώς, πώς ευχαριστιέται τη ζωή! Πόσο χαρούμενος είναι με τα πιο απλά πράγματα. Μία αγκαλιά, μία λιχουδιά και μια γλυκιά κουβέντα είναι ικανές να του φτιάξουν τη διάθεση, για όλο το 24ωρο. Δεν γκρινιάζει ποτέ, παρα μόνο όταν χαϊδεύεται κι όταν φεύγω μακριά του. 

Τα σκυλιά αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα, για το πώς μπορούμε να εστιάζουμε καθημερινά στην αγάπη και στο εδώ και τώρα! Δύο απαραίτητες προϋποθέσεις ευτυχίας, οι οποίες χάνονται στις ατελείωτες λίστες των ασήμαντων πραγμάτων και στις υποχρεώσεις μας!

Μήπως να τις αναθεωρήσουμε;

Μήπως πέρα από όλα αυτά, να δίνουμε και λίγο περισσότερη σημασία στα πιο ουσιώδη;

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *