ΑΓΑΠΗ

Είναι πανάκριβο σου λέω ν’αγαπάς!

η αγάπη κοστίζει

Και εκεί που νιώθεις έτοιμος να αγαπήσεις ξανά, συνειδητοποιείς ότι η αγάπη κοστίζει και διστάζεις! Ο απολογισμός, σου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Σκέφτεσαι  πόσο πονάει και πόσο αξίζει. 

Πόσο διαρκεί το ένα και πόσο το άλλο; Μετράς το τί κέρδισες… Ένα άθροισμα χαμένο από την αρχή!

Τις χαρές της αγάπης, τις ξεχνάμε γρήγορα! Τα συναισθήματα πληρότητας διαγράφονται από τον έντονο πόνο, ο οποίος χαράσσεται στη μνήμη και μας εγκλωβίζει εκεί, για να μας θυμίζει τα δύσκολα! Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, γιατί όταν οι πληγές επουλωθούν, νικούν οι ευχάριστες αναμνήσεις!

Η αγάπη κοστίζει. Κοστίζει γιατί υπάρχουν φορές που βγαίνεις από τα νερά σου.

Υπάρχουν φορές που ταξιδεύεις χωρίς προορισμό και χωρίς χρονοδιάγραμμα, για όσο πάει. Υπάρχουν φορές που νιώθεις να αγαπάς πιο πολύ και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Φορές που θα αλλάξεις τα σχέδια σου, τις προτεραιότητες σου για αυτήν. Φορές που θα τα δώσεις όλα και θα μείνεις με άδειες τσέπες.

Φορές που θα τα ζητήσεις όλα πίσω και φορές που θα θελήσεις να τα χαρίσεις ξανά το ίδιο απλόχερα! Φορές που δεν θα σε νοιάξει πόσα έδωσες και φορές που θα προσπαθήσεις να τα μετρήσεις. Φορές που θα τρέχεις με ιλιγγιώδη ταχύτητα αγνοώντας τον κίνδυνο και φορές που θα υποχωρήσεις. Φορές που θα κλείσεις τα αυτιά σου στις φωνές των γύρω σου και φορές που θα κρυφακούσεις. Φορές που θα δεις και φορές που θα εθελοτυφλήσεις. Φορές που θα χτυπήσεις και θα πληγωθείς. Φορές που θα πληγώσεις.  Και φορές που θα μισήσεις το ίδιο παράφορα, όσο αγάπησες.

Γι’ αυτό σου λέω η αγάπη είναι ακριβή.

Έχει μεγάλη αξία και υψηλό κόστος. Η αγάπη κοστίζει. Δεν είναι για τσιγκουνιές και φτώχειες! Ή θα της τα δώσεις όλα ή καλύτερα τίποτα. Μην προσπαθήσεις να την κοροϊδέψεις ή να την παζαρέψεις! Δεν θα τη βρεις ποτέ σε τιμή ευκαιρίας και δεν θα καταφέρεις να την εξαπατήσεις!

Άλλωστε είναι πανάκριβο να αγαπάς! Κι ακόμα κι αν το ξεχάσεις, θα στο θυμίζει ενίοτε η Χάρις Αλεξίου: 

“Μην παρανοείς τα λόγια που `χω πει
είναι η πιο απλή του κόσμου συνταγή
νιώσε με για να σε νιώσω κι ας πονάς
είν’ πανάκριβο σ’ το λέω ν’ αγαπάς”

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *