ΕΡΩΤΑΣ

Μη με ερωτευτείς, αν δεν μπορείς να με κρατήσεις!

μη με ερωτευτείς

Δεν σου ζήτησα να με ερωτευτείς… δεν το απαίτησα καν! Ξέρω, πάντα ήξερα ότι ο έρωτας δεν ζητιανεύεται, ούτε διαπραγματεύεται, μονάχα κερδίζεται! Ο έρωτας κερδίζεται με τις πράξεις, δημιουργείται μέσα από αυτές!

Κι αν δεν μπορείς να με κερδίσεις με τις πράξεις σου, τότε μην ασχοληθείς! Μην μπαίνεις στον κόπο!

Γιατί αν με ερωτευτείς και δεν μπορέσεις να με κρατήσεις, το πρόβλημα είναι δικό σου! Εγώ ξέρω πως να κερδίσω τον δικό σου έρωτα, αν θέλω! Ξέρω πως να σε κρατήσω, αν σε ερωτευτώ! Ξέρω πως να διεισδύσω στο μυαλό σου και θα τα καταφέρω! Και ξέρω, γιατί με ενδιαφέρεις εσύ! Και επειδή με ενδιαφέρεις, προσπαθώ να σε ανακαλύψω, χωρίς εγωισμούς!

Οι άνθρωποι, ξέρεις, μοιάζουν λίγο μεταξύ τους! Γνωρίζοντάς τους, τυχαίνει και συναντάς πολύ συχνά ίδια ή παρόμοια χαρακτηριστικά. Το ότι μπορεί να μοιάζουν όμως, δεν σημαίνει πως αρμόζει σε όλους η ίδια συμπεριφορά! Το μυστικό είναι να παρατηρείς και να μαθαίνεις! Να είσαι σε θέση να αντιληφθείς τον άλλον και τι του αρέσει! Αυτό δείχνει ότι πραγματικά νοιάζεσαι για αυτόν! Το ενδιαφέρον σου προς αυτόν! Το ενδιαφέρον που θα εκτιμήσει ο άλλος!

Αν, λοιπόν, δεν σε ενδιαφέρει να με ανακαλύψεις… μην με ερωτευτείς!

Αν δεν είσαι διατεθειμένος να βρεις τους τρόπους για να με κρατήσεις – όπως θα τους βρω κι εγώ – τότε μην με ερωτευτείς! Δεν ωφελεί! Δε βοηθάει! Δεν θα το εκτιμήσω! Και δεν αναφέρομαι στα τεχνάσματα και στα δήθεν! Σε αυτά τα τυπικά και τα standards!

Standards δεν υπάρχουν στον έρωτα.

Κάθε έρωτας έχει τα δικά του! Κάθε φορά που ερωτεύεσαι έναν άνθρωπο, ανακαλύπτεις άλλον κόσμο… τον δικό του, τον δικό σας! Και για να κρατηθεί ο έρωτας θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να ταξιδέψεις μαζί του, σε άγνωστα – μέχρι τότε – νερά! Αν δεν θες να ξεβολευτείς, τότε μην με ερωτευτείς! Δεν υπάρχει λόγος!

Μη με ερωτευτείς, αν δεν μπορείς να με κρατήσεις!

*Φωτογραφία από Pablo Heimplatz

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *