ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Χάσαμε την αυθεντικότητα μας…

αυθεντικότητα

Ήθελα να ‘ξερα, εκείνοι που λένε ψέματα, δε βαριούνται;  Τί πιστεύουν ότι κερδίζουν από όλο αυτό; Γιατί, όπως το βλέπω από τη δική μου οπτική, διαρκώς χάνουν! 

Χάνουν αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, εμπιστοσύνη και στο τέλος ανθρώπους!

Δεν έχουν καμία απολύτως αυθεντικότητα και μπορούν να κοροϊδέψουν λίγους. Ακόμα όμως και αυτοί οι λίγοι,  κάποια στιγμή τους καταλαβαίνουν.

Κι αν ο στόχος σου, δεν είναι η επαφή  με άλλους ανθρώπους, η αυθεντική επαφή, από την οποία θα δώσεις και θα πάρεις, τότε ποιος είναι; Να κοροϊδεύεσαι, πιστεύοντας ότι μέσα από αυτό φαίνεσαι ωραίος; Να παίζεις με τις ψυχές; Να προσπαθείς να κερδίσεις φτηνές και προσωρινές εντυπώσεις, πουλώντας το δείγμα σου και σε ποιους ακριβώς; Στους όμοιούς σου; 

Γιατί οι αυθεντικοί δε θα μπορέσουν να σε ανεχτούν. Θα σε καταλάβουν, θα σε λυπηθούν, δε θα σε κρίνουν και θα σε απομακρύνουν!

Δε ξέρω, γιατί κάποιοι έχασαν την αυθεντικότητά τους και αρχίσαν να ξεπουλάνε τους εαυτούς τους έτσι.

Διαλέξαν να κρύβονται πίσω από τους ίδιους! Δυστυχώς όμως έτσι δεν εξελίσσονται, δεν αναπτύσσονται και δεν πηγαίνουν μπροστά. Κρίμα αλλά μάλλον δεν τους νοιάζει. Δε βλέπουν την πραγματικότητα!.Φοράνε τις παρωπίδες τους και συνεχίζουν. Περιφέρονται άσκοπα αφού δεν έχουν κανένα σκοπό και κάτι να προσφέρουν. 

Δε μου πέφτει λόγος να τους κρίνω, απλά αναρωτιέμαι πως μπορούν να εθελοτυφλούν και να μη βλέπουν! 

Οι μη αυθεντικοί άνθρωποι δεν ακτινοβολούν, δε λάμπουν, μοιάζουν σκουριασμένοι! Η ψευτιά όσο και να πιστεύεις ότι την κρύβεις φαίνεται και οι γνήσιοι σε προσπερνάνε, δεν κοντοστέκονται!

Κι εσύ είσαι εκείνος, που επιλέγει τελικά, τι είδους ανθρωπους, θέλει να συναντάει στη ζωή του, μέσα από τη συμπεριφορά του, τα πιστεύω του και τις αξίες του!

 

*Φωτογραφία από Annie Spratt

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

4 thoughts on “Χάσαμε την αυθεντικότητα μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *