ΕΡΩΤΑΣ

Πόλεμος καρδιάς και λογικής

polemos-kardias-kai-logikis

Ο πόλεμος που γίνεται μέσα σου όταν μάχονται καρδιά και λογική, είναι απερίγραπτος.

Φωτιά και πάγος ενώνονται ταυτόχρονα, κι εσύ χωρίζεσαι στα δύο. Λάβα από τη μία, ψύχος από την άλλη. 

Παλεύει όλο σου το είναι κι εσύ στη μέση να παρακολουθείς χαμένος. 

Η λογική σε τραβάει από τη μία, το συναίσθημα από την άλλη. Πού να πας και πώς να αποφασίσεις;

Άλλα σου λέει η μία και άλλα η άλλη. Δεν φανταζόσουν ποτέ, ότι θα μπορούσε να γίνεται τέτοιος χαμός μέσα σου. Κι εσύ να ψάχνεις απαντήσεις, τις οποίες να μην μπορεί να σου δώσει κανείς.  Απαντήσεις που κρύβονται μόνο, κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο.

Η λογική σού λέει το σωστό, κατά την άποψή της, φυσικά! Και δεν το λέει απλά, κάποιες φορές το ουρλιάζει μέχρι να σε ξεκουφάνει! Για αυτήν, η καρδιά σίγουρα κάνει λάθος! Κοντεύει να σε τρελάνει, παρόλο που αποκαλείται λογική, αυτό κι αν είναι τραγική ειρωνεία!

Η καρδιά από την άλλη, παραμένει σιωπηλή και λυπημένη. Λυπημένη γιατί νιώθει πως δεν είσαι εκατό τοις εκατό εκεί. Σε καταλαβαίνει περισσοτερο…  Που και που, κάνει κάνενα χτύπο λίγο πιο έντονο, για να σου θυμίσει την παρουσία της αλλά δεν σε πιέζει τόσο πολύ. Καταλαβαίνει το διχασμό σου και προσπαθεί να σου δώσει λίγο από το χρόνο της, μήπως και σε βοηθήσει.

Τελικά ποια έχει δίκιο;

Έχει πάντα δίκιο μία από τις δύο; Αποκλείεται να έχουν δίκιο και οι δύο και ας διαφωνούν; Διαλέγεις να ακολουθήσεις την καρδιά και βλέπεις πως είναι άσχημα. Νιώθεις σίγουρος τότε, πως πρέπει να ακολουθήσεις τη λογική… και πάλι όμως άσχημα είναι.

Συναίσθημα και λόγικη μάχονται σαν σε αγώνα ξιφασκίας. Δύσκολη μάχη.

Και το ένστικτο, πού είναι το ένστικτο; Αυτό ξέρει… αυτό πάντα ξέρει και δεν κάνει ποτέ λάθος! Έλα όμως που μέσα στο μπέρδεμα που δημιούργησαν οι άλλες δύο, μπερδεύτηκε και αυτό! Και τώρα; 

Δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος! Αυτή η μάχη είναι η χειρότερη που έχεις να δώσεις! Κανένας δρόμος δε μοιάζει σίγουρος. Και μην ελπίζεις πως το συναίσθημα κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει και θα πάρει το δρόμο του, όχι όσο είσαι κοντά! Δεν γίνεται να μην πληγωθείς και να μην πληγώσεις! Σε μία μάχη σαν αυτή είναι και τα δύο αναπόφευκτα! Κράτησε κάποια απόσταση και από τις δύο… κλείσε για λίγο τα αυτιά… μείνε σιωπηλός!

Και ο καθένας μας ακολουθεί το δικό του δρόμο, τη δική του φωνή. Συμβουλές σε τέτοιου είδους μάχες είναι περιττές και μην τις ακούς! Όλα βρίσκονται μέσα σου και αυτά πρέπει να ακούσεις! 

Σςςςςς… ησυχία…

 

*Φωτογραφία από Ed Robertson

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *