ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Να ακολουθείς τη ροή…

Λίγες ώρες πριν την εκπνοή του 2019 κι εσύ μένεις με ανοιχτά μέτωπα. Ανοιχτά μέτωπα που σου προκαλούν αβεβαιότητα.

Λύσεις που όσο και να τις ψάχνεις παραμένουν άφαντες!

Θα ήταν πολύ ωραίο μαζί με το κλείσιμο του έτους, να εμφανίζονταν οι λύσεις ξαφνικά από το πουθενά! Να έκλειναν και όλες οι εκκρεμότητες μαζί, κάπως δια μαγείας. Δυστυχώς όμως, σε ακολουθούν και την επόμενη της καινούριας χρονιάς.

Κι όχι μόνο σε ακολουθούν αλλά δεν εξαρτώνται και απόλυτα από εσένα, καθώς εμπλέκεται και ο αστάθμητος παράγοντας της συμπεριφοράς των άλλων, των συγκυριών και της τύχης. Ή μήπως, εξαρτώνται τελικά από σένα;

Η ζωή είναι ωραία, επειδή δεν είναι μονότονη.

Μοιάζει περισσότερο με καρδιογράφημα, παρά με τέλεια ευθεία. Τα προβλήματα σε κινητοποιούν. Για την ακρίβεια, οι λύσεις που πρέπει να βρεθούν σε κινητοποιούν. Τί γίνεται όμως όταν αυτές τις λύσεις, δεν τις βλέπεις να έρχονται άμεσα; Tί γίνεται όταν οι καταστάσεις σε πιέζουν και ψυχολογικά και χρονικά; Kάποιοι ισχυρίζονται ότι οι λύσεις έρχονται όταν χαλαρώνεις. Κάποιοι άλλοι ότι πρώτα βρίσκεις τις λύσεις και χαλαρώνεις έπειτα.

Σε εμένα λειτουργεί το πρώτο. Προσπαθώ πρώτα να χαλαρώσω και να σταματήσω να αγχώνομαι.

Προσπαθώ να με εμπιστευτώ και να πιστέψω πως για άλλη μία φορά θα τα καταφέρω. Προσπαθώ να σκεφτώ παρόμοιες δυσκολίες του παρελθόντος, που αντιμετώπισα και έλυσα με επιτυχία. Προσπαθώ να πιστέψω στον εαυτό μου και να εμπιστευτώ τα πράγματα, όπως έχουν έρθει. Ακόμα κι αν αποκλείνουν λίγο από το πως θα τα ήθελα εγώ, έχουν έρθει έτσι, για κάποιο λόγο – όχι απαραίτητα καλό, αλλά σίγουρα έχουν κάποιο λόγο.

Το “να ακολουθείς τη ροή” είναι από τα πιο σημαντικά μότο.

Υπάρχουν φορές που πρέπει απλά να αφεθείς σε αυτή. Να αφουγκραστείς τα σημάδια που  επιθυμούν να σε οδηγήσουν κάπου άλλου. Σε μέρη και σε καταστάσεις που δεν έχεις σκεφτεί και που ίσως να είναι καλύτερα για σένα! Αυτό λέγεται επαγρύπνηση. Οι περισσότεροι δεν το αντιλάμβανονται και συνεχίζουν να σκουντουφλάνε στους τοίχους που ορθώνονται μπροστά τους. Η λύση όμως δεν έρχεται, όσο και να χτυπάς το κεφάλι σου…

Nα μην αντιστέκεσαι! Η ζωή θέλει ευελιξία.

Απαιτεί εναλλακτικές διαδρομές στα εμπόδια. Απαιτεί παρακάμψεις. Όταν εκείνη επιμένει να σε εμποδίζει, εσύ να δοκιμάζεις κάτι άλλο! Να δρας! Να σκέφτεσαι αισιόδοξα πως αυτό το άλλο, είναι για κάτι καλύτερο κι ας μην το είχες υπολογίσει. 

Να προσπαθείς! Να ψάχνεις διεξόδους στη ζωή, όπως όταν οδηγείς και καταλήγεις σε αδιέξοδο. Kοιτάζεις τον δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά, περιμένοντας δια μαγείας να εμφανιστεί καινούριος; Ή αλλάζεις κατεύθυνση, ψάχνοντας άλλη διαδρομή;  Η ζωή μας μιλάει, το πρόβλημα είναι ότι δεν την ακούμε!

Το μυστικό βρίσκεται στην κινητοποίηση και στην ευελιξία!

Kι εκεί βρίσκεται και η λύση! Δεν τα ξέρουμε όλα από πριν. Τα περισσότερα τα ανακαλύπτουμε στην πορεία! Καλύτερα κιόλας! Ίσως αν τα ξέραμε, να ξενερώναμε… 

Καλώς ή κακώς, αυτή η πορεία μας οδηγεί σταθερά προς το 2020! Μαζί με τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα, με τα όποια προβλήματα και τις λύσεις τους!

Κι ίσως το 2020 να δοκιμάσουμε να αφεθούμε στη ροή πιο εύκολα τελικά!

 

*Φωτογραφία από kazuend 

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *