ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Ο χρόνος… μια περίεργη κλεψύδρα!

ο χρόνος κλεψύδρα

Πάντα έτσι έβλεπα το χρόνο… σαν μια κλεψύδρα! Κλεψύδρα διαφορετικού μεγέθους για τον καθένα μας! Μια κλεψύδρα που πολλές φορές αναποδογυρίζει περίεργα κι ο χρόνος μας αυξομειώνεται διαρκώς!

Κι εκεί που πάει να τελειώσει, εκεί αυξάνεται πάλι και το αντίστροφο.

Δεν ξέρω αν το νιώθουν όλοι αυτό. Nιώθω πολλές φορές όμως ότι ζούμε από τύχη. Νιώθω πως αρκεί ένα κλικ για να πάψουν να υπάρχουν όλα. Και το νιώθω, και το έχω βιώσει. Aυτό το έντονο, το ξαφνικό, το ανεξήγητο.

Με τρομάζουν οι άνθρωποι που δεν το αντιλαμβάνονται αυτό.

Οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται εγωϊστικά άνευ λόγου και αιτίας. Οι άνθρωποι που κωλυσιεργούν, οι άνθρωποι που δε ζουν το σήμερα και που αντί να χαίρονται τη ζωή, προσπαθούν να την εξαπατήσουν.

Με νευριάζουν οι άνθρωποι που κλαίγονται για ανούσια και για μηδαμινά,  που δίνουν σημασία στα μικρά, που χάνονται σε δικαιολογίες και ζουν πίσω από καμουφλαζ. Εκείνοι που χαραμίζονται σε βλακείες, σε ανασφάλειες, σε κακεντρέχειες, σε καθυστερήσεις!

Έχουμε μάθει να στενοχωριόμαστε για τα απλά. Και δεν λέω να μη στενοχωριόμαστε. Ο καθένας περνάει και ξέρει τα δικά του. Η ζωή είναι όμως πολύ μικρή. Είναι πραγματικά μια σύντομη βόλτα, με πολλές τραγικές στιγμές να κρύβονται στις γωνίες.  Και κάθε φορά που στρίβεις, δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις.

Προσπαθώ πάντα να το έχω αυτό στο μυαλό μου, ό,τι κι αν κάνω. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ! Γι’αυτό και δεν φοβάμαι να εκφραστώ και να δείξω αυτά που θέλω… Δεν με νοιάζει τί και πώς. Με νοιάζει μόνο ότι έχω μία και μοναδική ευκαιρία, και αυτή είναι κάθε φορά η σημερινή, ούτε το αύριο, ούτε το αργότερα!

Γι’αυτό και δεν καταλαβαίνω, όσους λειτουργούν διαφορετικά, όσους θεωρούν πως οι ευκαιρίες μας στη ζωή, είναι άπειρες και ζουν με αναβολές. Όσους δυσκολεύονται να εκφραστούν και δεν καταλαβαίνουν πως ίσως να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία!  

Η συμβουλή μου είναι μία: Μην κρύβετε, από τους ανθρώπους σας, την αγάπη σας, και μην κρατάτε κακίες! Τόσο απλά και λιτά. 

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Related Posts

One thought on “Ο χρόνος… μια περίεργη κλεψύδρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *