ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

2023: Το έτος της εξέλιξης

Το 2023 θα το χαρακτήριζα αρκετά ιδιαίτερο, επίμονο και ευχάριστο.

Τονίζοντας την ιδιαιτερότητα του 2023, και βλέποντας και από τις ζωές φίλων και γνωστών πολλοί βίωσαν σημαντικές προσωπικές θετικές αλλαγές και προκλήσεις. Ίσως και κάποιος να μας το χρωστούσε, μετά από όσα προηγήθηκαν τα προηγούμενα 2 χρόνια. Ή ίσως και να το χρωστούσαμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας και να αποφασίσαμε να μπούμε πιο ενεργητικά στη δράση.

Η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές μας, καθώς ακόμα βρίσκεται εδώ, και όποτε τείνουμε να το ξεχνάμε, βρίσκει τρόπους να κάνει αισθητή την παρουσία της… Παράλληλα όμως, αναδύονται ευκαιρίες για αυτοανακάλυψη και προσωπική ανάπτυξη. Ο φόβος δεν αδρανοποιεί πάντα, υπάρχουν φορές που κινητοποιεί. Κι εγώ βλέπω πολλούς ανθρώπους που κινητοποιήθηκαν μέσα στο 2023!

Είναι όμορφο να εξελισσόμαστε!

Είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να αναζητούν το καλύτερο και να πετυχαίνουν όμορφα πράγματα!

Η συνεχής εξέλιξη και αναζήτηση του καλύτερου είναι ένα όμορφο και ενδιαφέρον κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας. Οι άνθρωποι, ως είδος, έχουν τη φυσική τάση να εξελίσσονται, να μαθαίνουν και να βελτιώνονται. Η επιθυμία να αναζητούν το καλύτερο είναι ένα κίνητρο που τους οδηγεί σε νέες προκλήσεις και επιτυχίες. Το να βλέπουμε ανθρώπους να εξελίσσονται και να προσπαθούν για το καλύτερο είναι εμπνευστικό και ενδυναμωτικό.

Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως ανακαλύπτουν τις δυνατότητες που κρύβονται μέσα τους. Η προσωπική ανάπτυξη και η επίτευξη στόχων είναι διαδικασίες που μεταμορφώνουν, όχι μόνο το άτομο, αλλά και τον κόσμο γύρω του.  Πετυχαίνοντας όμορφα πράγματα δείχνεις στον εαυτό σου και στον κόσμο πόσο μπορείς να εξελιχθείς με αφοσίωση και αποφασιστικότητα.

Η διαδικασία της εξέλιξης δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά αξίζει τον κόπο.

Πολλές φορές, η εξέλιξη έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις και δυσκολίες. Το να βλέπουμε όμως ανθρώπους να πετυχαίνουν όμορφα πράγματα και να ξεπερνούν τα εμπόδια ενισχύει το πνεύμα της αντοχής και μας ενθαρρύνει. Μας φέρνει πιο κοντά στη σκέψη:”Γιατί όχι κι εγώ;” και επομένως μας κινητοποιεί.

Και ενώ κάθε πρόοδος είναι μοναδική, η συνολική κίνηση προς την καλύτερη έκδοση του εαυτού μας ενισχύει την κοινότητα και τον κόσμο γύρω μας.

Προσωπικά για μένα το 2023 συνδύασε στοιχεία πρόκλησης, επιτυχίας και ελπίδας. Δε ξέρω αν εξελίχθηκα επειδή βρισκόμουν δίπλα σε ανθρώπους που εξελίσσονταν ή αν εγώ τους επηρέασα ή και τα δύο. Λίγη σημασία έχει… το σημαντικό είναι πως κάπως έτσι δημιουργείται μια θετική αλυσίδα επιρροής.

Και η δική μου φετινή διαδρομή, περιείχε τα παρακάτω μονοπάτια:

  • Πρόκληση: Διότι προφανώς και είχε και δυσκολίες όπως κάθε έτος. Eμπεριείχε απρόσμενα “δυσάρεστα” συμβάντα τα οποία θεώρησα αρχικά ότι με έβγαλαν από το δρόμο μου. Τελικά… μάλλον με έβαλαν εντός μιας πιο δυναμικής πορείας, καθώς με κινητοποίησαν.
  • Eπιτυχία: Δοκίμασα πρωτόγνωρα πράγματα στα επαγγελματικά που με δυνάμωσαν και ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση μου.
  • Ελπίδα: Φαίνεται να ανοίγει νέους δρόμους που ανυπομονώ να διαβώ το 2024.

Kαλό και εξελίσσιμο 2024!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *