ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Το παιχνίδι της ζωής!

τα πράγματα που θα έπρεπε να κάνουμε στη ζωή μας

Μετά τη δεκαετία των ’20 και αφού την περνάμε προσπαθώντας να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, στη δεκαετία των 30, έρχεται ο καιρός να ασχοληθούμε με την καριέρα μας και την προσωπική μας ζωή!

Κάπως έτσι, ξοδεύουμε τις επόμενες δεκαετίες, με το να είμαστε διαρκώς απασχολημένοι.

Ασχολούμαστε με την εξέλιξη στη δουλειά μας, με το να κάνουμε μία σοβαρή σχέση και με το να δημιουργήσουμε οικογένεια! Για κάποιους σωστό… για κάποιους λάθος!

Σύμφωνα πάντως με το παρακάτω άρθρο (http://www.businessinsider.com/what-successful-people-dont-do-in-their-30s-2016-3), αυτά είναι τα 8 πράγματα που θα έπρεπε να κάνουμε (πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε!):

Να μην χάνουμε το σκοπό μας!

Συνήθως ξεκινάμε τις σπουδές μας στα 18 (πτυχία, μεταπτυχιακά) και συνειδητοποιούμε μεγαλώνοντας ότι η καριέρα που ακολουθούμε δεν ήταν τελικά αυτό που θα θέλαμε! Τουλάχιστον, από τα 30 και μετά, αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε τον πραγματικό σκόπο και δεν σταματάμε μέχρι να τον πετύχουμε! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κάποιοι αλλάζουν κατευθύνσεις!

Να μην αγνοούμε την αποταμίευση! 

Ακόμα και αν στα 20 ξοδεύαμε σαν τρελοί, ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσουμε να αποταμιεύουμε κάποια χρήματα για το αύριο!

Να μην παθιαζόμαστε τόσο πολύ με το μέλλον!

Καθώς μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι δεν έχει νόημα να βάζεις τη ζωή σου στο “περίμενε” – είτε συναισθηματικά, είτε κοινωνικά – για τα επόμενα πέντε χρόνια! Δεν παθιάζεσαι τόσο πολύ με το να προσπαθείς να προγραμματίσεις πως θα είσαι του χρόνου, και τον άλλον χρόνο κ.τ.λ.! Ναι μεν κάνεις σχέδια και θέτεις στόχους, αντιλαμβάνεσαι όμως την αξία του τώρα και κατανοείς ότι αυτό μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη! Τίποτα δεν είναι δεδομένο και όσο μεγαλώνουμε, τόσο πλησιάζουμε πιο κοντά σε αυτή την αλήθεια!

Να μην βάζουμε στην άκρη τις διαπροσωπικές σχέσεις! 

Αναθεωρείς τις απόψεις σου για τη ζωη γενικότερα και αρχίζεις πλέον να περνάς περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά! Να δουλεύεις για να ζεις και κι όχι να ζεις για να δουλεύεις! Αρχίζεις να δημιουργείς και να διατηρείς αναμνήσεις κι όχι να χάνεσαι μέσα σε αυτές! 

Να μην αγνοούμε τους γονείς μας!

Δεν τους θεωρείς πλέον δεδομένους γιατί ξέρεις πως όσο μεγαλώνεις εσύ, τόσο μεγαλώνουν και αυτοί! Τους δίνεις περισσότερη σημασία γιατί καταλαβαίνεις πως την έχουν ανάγκη! Τους θέτεις προτεραιότητα και δεν εμφανίζεσαι μόνο όταν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις!

Να μην αγνοούμε την υγεία μας!

Αλλάζεις προτεραιότητες και μία από αυτές είναι πλέον και η υγεία σου! Αθλείσαι, τρέφεσαι υγιεινά, φροντίζεις τον εαυτό σου και απομακρύνεις όσα σε δυσαρεστούν!

Να μην σκεφτόμαστε ότι πρέπει να νιώσουμε έτοιμοι για να κάνουμε οικογένεια! 

Υπάρχει η ζωή πριν τα παιδιά και η ζωή μετά τα παιδιά… τουλάχιστον έτσι λένε όσοι έχουν! Ποτέ κανείς δεν νιώθει 100% έτοιμος για να κάνει παιδιά! Το σημαντικότερο είναι να στο βγάλει ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου και να μπορέσεις όλο αυτό να το φανταστείς μαζί του! Από εκεί και πέρα, άσε τα υπόλοιπα να τσουλίσουν!

Να μην σταμάταμε να διασκεδάζουμε!

Πάντα πίστευα στο ρητό ότι τα χρήματα μόνο, δεν φέρνουν την ευτυχία, παρόλο που συμβάλλουν σε αυτήν! Το να βγάζεις όμως χρήματα, αν δεν έχεις χρόνο ή ανθρώπους να τα χαρείς και να διασκεδάσεις… τί νόημα έχει; Μην κυνηγάς, λοιπόν, μόνο τα χρήματα, γιατί έτσι χάνεις πολλά άλλα μικρά! Και μην σταματάς να διασκεδάζεις!

Η ζωή δεν περιμένει, φεύγει!

*Φωτογραφία από Ben White

Related Posts

One thought on “Το παιχνίδι της ζωής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *