ΕΡΩΤΑΣ

Ένας εγωιστής δεν θα έκανε πολλά από όσα έκανα εγώ!

Προσπάθησα να σε προσεγγίσω. Μας έδωσα πολλές ευκαιρίες. Κατάπια τον εγωϊσμό μου, και μία, και δύο, και τρεις! Μέχρι το σημείο που δεν μπόρεσα να καταπιώ την αξιοπρέπεια μου! Εκεί άρχισα να ζορίζομαι και εκεί τα παράτησα!

Ξέρεις πως είναι να κάνεις ένα βήμα μπροστά και ο άλλος να σε σπρώχνει δέκα πίσω;

Ξέρεις πως είναι κάθε φορά να προσπαθώ να σου πω κάτι κι εσύ πάντα να καταλαβαίνεις κάτι άλλο; Δεν είναι θέμα εξυπνάδας. Είναι ότι τα σύγκρινες  όλα με τις δικές σου εμπειρίες! Δοκίμασες να μπεις και λίγο στη θέση μου; Nα τα δεις από τη δική μου οπτική; 

Άργησα να αντιληφθώ ότι δεν με καταλάβαινες. Και αυτό τελικά με ενόχλησε πιο πολύ από όλα, γιατί εγώ σε καταλάβαινα πάντα. Aκόμα και όταν δεν μου μιλούσες. Βαρέθηκα να εξηγώ και να δικαιολογώ το καθετί. Ήθελα να καταλάβεις εσύ. Να με νιώσεις ρε γαμώτο!

Πάντα με έκρινες λάθος, κατά λάθος!  

Έκρινες τελείως διαφορετικά από ό,τι ίσχυε στην πραγματικότητα! Τη σιωπή μου τη μετέφραζες σε αδιαφορία, την απομάκρυνσή μου σε εγωϊσμό, τη διακριτικότητα μου σε κακία! Κι όμως δεν ήταν έτσι. Κακίες δεν κρατάω. Δεν κράτησα ποτέ! Θα έπρεπε να έχεις καταλάβει πως άνθρωποι σαν κι εμένα δεν μπορούν να κρατήσουν κακίες. Δεν τους ταιριάζει!

Ένας εγωιστής δε θα έκανε πολλά από όσα έκανα εγώ!

Μέτρησες πόσες φορές έκανα βήμα και μάλιστα μεγάλο; Θυμάσαι τις φορές που ήμουν εκεί για να σε αντιμετωπίσω χωρίς να με φοβίζει τίποτα; Τις φόρες που στάθηκα απέναντι σου ειλικρινής, χωρίς να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου και χωρίς να πω πράγματα που δεν εννοούσα; Τα λόγια μου ήταν πάντα μετρημένα γιατί ήξερα πως ολόκληρη την αλήθεια μου, δεν θα μπορούσες να τη διαχειριστείς  και δεν ήθελα να σε πιέσω. Δεν ήταν όμως ποτέ ψεύτικα!

Δε ζήτησα τη φιλία σου γιατί δεν την ήθελα εξ’αρχής! Δεν με ενδιέφερε! Σου έλεγα ότι εμείς οι δύο δεν μπορούμε να υπάρξουμε φίλοι, μέχρι που προσπάθησα και για αυτό! Προσπάθησα, για να δω τελικά μήπως έκανα λάθος. Στο τέλος, κατάλαβα όμως πως οι φίλοι δεν φέρονται έτσι! Δεν ξέρω για σένα, αν έχεις καταλάβει  ή ακόμα και τώρα πιστεύεις τα δικά σου!

Σου είπα πως κάνω πίσω,  πως δε θα σε ενοχλήσω και το έκανα. Σου είπα πως αν θελήσεις κάποια στιγμή να μιλήσουμε είμαι εδώ. Αν πάλι δεν θες, είναι ok. Δεν υπήρξε ούτε μία φορά, που να μη σου έδειξα ότι δεν ξέρω να σέβομαι ανθρώπους και καταστάσεις…

Κι εσύ; 

Related Posts

One thought on “Ένας εγωιστής δεν θα έκανε πολλά από όσα έκανα εγώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *