ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Να τιμάς αυτά που φοράς!

τιμάς αυτά που φοράς

Κάπου μπερδευτήκαμε και το χάσαμε… Άντρες να συμπεριφέρονται γυναικεία και γυναίκες να συμπεριφέρονται σαν άντρες! Τι έγινε βρε παιδιά; Πώς τα μπλέξαμε έτσι;

Και κάθε φορά, σε κάθε τσακωμό, λογομαχία ή κουβέντα να σκέφτεσαι πως να αντιδράσεις! Αν είσαι γυναίκα και αντιδράσεις πιο δυναμικά, θα σου κολλήσει η ρετσινιά ότι παραείσαι δυναμική.

Μα τί να κάνεις αφού δεν σου ταιριάζουν τα γυναικουλίστικα; Να γίνεις κάτι με το ζόρι που δεν σε εκφράζει; Δεν σου αρέσει αυτή η συμπεριφορά! Ποτέ δεν σου άρεσαν οι γυναίκες που φέρονταν “δεύτερα”… Κάθε φορά νιώθεις ότι μειώνουν το γυναικείο φύλο.

Και προφανώς δεν σε ελκύουν άντρες, με παρόμοια συμπεριφορά! Άντρες που αναλύουν χειρότερα απο γυναίκες και που δεν έχουν κότσια να μιλήσουν σταράτα. Οι ατάκες που χρησιμοποιούν, θυμίζουν – στην καλύτερη των περιπτώσεων – σαπουνόπερα! 

Για να τα βάλουμε τα πράγματα εκεί που ανήκουν.

Αν είσαι άντρας, να τιμάς τα παντελόνια που φοράς και να συμπεριφέρεσαι ανάλογα! Να μην κάνεις τον μάγκα εκεί που σε παίρνει, αλλά να εξακολουθείς να παραμένεις μάγκας και όταν δεν σε παίρνει! 

Να μη στέκεσαι δίπλα σε θρασύδειλους, όπου φαίνεται η υπεροχή σου αλλά δίπλα σε γυναίκες! Κι εκεί φαίνεται αν τιμάς τα όσα φοράς! Από το πως θα φερθείς, σε μία γυναίκα! Από το αν θα φανείς ψεύτης/ανειλικρινής, αναξιόπιστος, ανέντιμος, από το πόσο άσχημα θα φερθείς και πολλά άλλα! 

Αν είσαι γυναίκα, από το πόσο εύκολα θα χάσεις την αξιοπρέπειά σου,  από το αν θα προσπαθείς να μείνεις εκεί που δεν σε θέλουν – πάση θυσία -, από όλες τις μαεστρίες που θα σκεφτείς για να κερδίσεις! Γιατί κακά τα ψέματα, ίσως οι γυναίκες χάνουμε την αξιοπρέπειά μας, πιο εύκολα από τους άντρες… Γιατί έχουμε μέσα μας τον ανταγωνισμό πιο έντονα και γιατί κάποιες… σκεφτόμαστε πιο πονηρά! 

Και ως γυναίκα, πρέπει επίσης να τιμάς τα όσα φοράς! Όσο δυναμική και να είσαι χρειάζεται και ένα μέτρο… γιατί τα παντελόνια δεν φτιάχτηκαν αρχικά για εμάς! 

Και ναι θα συμφωνήσω ότι και για τους δύο είναι δύσκολο, γιατί έχουμε πολλά να τιμήσουμε αλλά…. Έλεος πια με το κομπλεξισμό μας, τα δήθεν, τα τάχα μου και  τα λοιπά!

Ας τιμάει το κάθε φύλο ό,τι φοράει, χωρίς υπερβολές… εεε τί λέτε;

*Φωτογραφία από Ayo Ogunseinde

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *