ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ευτυχισμένος γάμος Vs Mr. & Mrs. Single

ευτυχισμένος γάμος

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι singles από ποτέ! Μη μου πείτε ότι δεν το έχετε προσέξει…

Οι άνθρωποι πλέον περιμένουν περισσότερο, πριν πάρουν επιτέλους την απόφαση να παντρευτούν. Κάποιοι επιλέγουν να μην παντρευτούν καθόλου. Ενώ κάποιοι γίνονται singles στα πολύ αργότερα στάδια της ζωής τους.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στην Αμερική, τη δεκαετία του ’60, μόνο το 10%  των ατόμων ηλικίας άνω των 25, παρέμενε ανύπαντρο! Σήμερα, αυτό το ποσοστό ολοένα και αυξάνεται. 

Φυσικά όλο και περισσότερες έρευνες, αποδεικνύουν τα οφέλη του να είσαι παντρεμένος από το να είσαι single! Ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο και είναι πιο ευτυχισμένοι και μπλα μπλα… 

Κι όμως δεν είναι πάντα έτσι!

Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο  αν ο γάμος, είναι αυτός που κάνει πράγματι τους ανθρώπους ευτυχισμένους! Διότι υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου ο γάμος δεν σχετίζεται με την ευτυχία. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μόνο μία όψη του νομίσματος.

Από τη μία, στο γάμο  έχεις συντροφιά, υποστήριξη και στήριξη, και καταπολεμάς τη μοναχικότητα σου. Από την άλλη όμως, υπάρχουν προστριβές, καυγάδες, απογοητεύσεις, προβλήματα που συμβάλλουν στο να γινόμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι, αν ο γάμος δεν θεωρείται επιτυχημένος.

Μία σειρά από μελέτες που έγιναν, προσπαθώντας να ανακαλύψουν ποιoς τύπος ανθρώπου θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος στις σχέσεις του, έδειξαν όλες πως το αν κάποιος είναι ευτυχισμένος ή όχι, είναι ανεξάρτητο από το αν είναι single!

Οι άνθρωποι που γενικότερα προσπαθούν έντονα να αποφεύγουν διαμάχες και διαφωνίες, με τα κοντινά τους πρόσωπα και  εξασφαλίζουν ότι δεν θα επηρεάσει κάτι αρνητικό τις στενές τους σχέσεις, είναι το ίδιο ευτυχισμένοι είτε είναι μόνοι, είτε  βρίσκονται σε σχέση! Κι όπως υποστηρίζει πάντα η Bella DePaulo, κανένα από τα παραπάνω δεν μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι ο γάμος σαν γάμος, είναι αυτός που κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους! 

Αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους, είναι το πόσο προσπαθούμε να αποφεύγουμε διαμάχες και αρνητικές καταστάσεις στις σχέσεις μας.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο θετικοί και επηρεάζονται δυσκολότερα από τα άσχημα και τα αρνητικά! Επομένως είναι και οι πιο ευτυχισμένοι!

Η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση

Είναι ανεξάρτητη από το αν είσαι μόνος ή όχι! Και δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε και οι μελέτες! Όχι τίποτα άλλο αλλά αυτός ο ρατσισμός που υπάρχει με τους singles και με το πότε και αν θα παντρευτούν, έχει πλέον κουράσει!

Και το να παντρευτείς κάποιον που δεν σου ταιριάζει και δεν είσαι ευτυχισμένος δίπλα του, απλά και μόνο για να βάλεις τη ζωή σου σε μια ρότα και σε ένα καλούπι, είναι επιλογή σου! Σκέψου όμως, τί είναι αυτό που θες τελικά  κι αν πράγματι ο διπλανός σου σε καλύπτει!

*Φωτογραφία από Visual Stories || Micheile 

Πηγή:https://www.psychologytoday.com/blog/close-encounters/201508/why-many-people-are-just-happy-being-single

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *