ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Χιούμορ καλό, όλα καλά!

χιούμορ και σχέσεις

Πόσο σημαντικό είναι το χιούμορ στις σχέσεις μας;

Μια κινέζικη σοφία λέει πως κάθε λεπτό που γελάμε, μεγαλώνει η διάρκεια της ζωής μας, κατά μία ώρα! Ο Πάρκινσον, από την άλλη, είχε πει πως για να φτιάξουμε ένα θυμωμένο πρόσωπο χρειάζεται να δουλέψουν και να κοπιάσουν γι’ αυτό 65 μύες, ενώ για να γελάσουμε χρειαζόμαστε μόνο 10!!! Το γνωρίζατε;

Και τα δύο παραπάνω καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: πόσο σημαντικό είναι το χιούμορ στη ζωή μας!

Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε γύρω μας ανθρώπους, με τους οποίους γελάμε!Πράγματι αν αναρωτηθούμε ποιους ανθρώπους προτιμάμε, σίγουρα η πλειοψηφία θα διαλέξει τους χαρούμενους ανθρώπους έναντι των σκυθρωπών.

Ένας άνθρωπος με χιούμορ έλκει δίπλα του, τους άλλους σαν μαγνήτης και μάλιστα έλκει και διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων. Έλκει δίπλα του ανθρώπους εξίσου χιουμοριστικούς. Έλκει όμως και τα λεγόμενα “βαμπίρ” – ανθρώπους που μας πλησιάζουν για να “ρουφήξουν” τη θετική μας αύρα, χωρίς προφανώς οι ίδιοι να είναι σε θέση να μας μεταφέρουν κάτι.

Θα τους αντιληφθούμε εγκαίρως για να απομακρυνθούμε;

Πάντως, η παρουσία τους στη ζωή μας, δεν προσφέρει και πολλά. Παλαιότερα, ισχυρίζονταν πως όποιος σ’αγαπάει, σε κάνει και κλαις. Σήμερα, όποιος μας προκαλεί κλάμα αντί για γέλιο, μας προκαλεί:

  • στιγμές δυστυχίας αντί ευτυχίας,
  • μας λιγοστεύει τη διάρκεια ζωής
  • μας κάνει να γερνάμε

Aντί για χαρά, μας χαρίζει λύπη! Eκτός κι αν μας προκαλεί κλάμα από τα γέλια, και τότε  συμφωνούμε πως μας αγαπάει!

Μέσω του γέλιου παράγονται οι λεγόμενες ενδορφίνες

Ορμόνες, οι οποίες μας ανακουφίζουν από το στρες – που αποτελεί πλέον δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας -, αυξάνουν τη θετική μας διάθεση, μας προκαλούν ηρεμία, μας χαλαρώνουν και μας βοηθάνε να βελτιώνουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Ποιος θα επέλεγε, λοιπόν, στη ζωή του δυσάρεστους και γκρινιάρηδες ανθρώπους;

Πολλοί όμοιοι τους! Οι χαρούμενοι τρέχουμε μακριά από τέτοιους!

Μια σχέση χωρίς χιούμορ, είναι καταδικασμένη διότι είναι βαρετή. Μια σχέση, στην οποία δύο άνθρωποι δεν έχουν την ίδια αίσθηση του χιούμορ, είναι ανώφελη.

Πώς μπορεί ένας άνθρωπος με χιούμορ να συνυπάρξει με έναν άνθρωπο χωρίς χιούμορ;

Μια σχέση με χιούμορ είναι αρμονική, κι όπως τραγουδάει και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο τραγούδι Κόψε και Μοίρασε «πάντα η αγάπη θέλει δύο, δυο να γελούν στο ίδιο αστείο»

Είναι πολύ σημαντικό να γελάμε μαζί, να μοιραζόμαστε παρόμοιες ατάκες, να είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τη διάθεση μας με μία μόνο φράση. Ακόμα και σε έναν τσακωμό, μια χιουμοριστική ατάκα έχει  δύναμη και αρκεί για να διαλύσει όλη την αρνητική ενέργεια που μας έχει περικυκλώσει. Δυστυχώς, δεν έχουμε όλοι το χάρισμα, να σκεφτούμε κάποιο πετυχημένο αστείο πάνω σε έναν τσακωμό. Αν προσπαθήσουμε όμως, θα ανακαλύψουμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει!

Το γέλιο χαρίζει ζωή και σίγουρα μια μέρα χωρίς καθόλου γέλιο είναι μια μέρα χαμένη! Αντί να αθροίζουμε, λοιπόν, χαμένες μέρες, ας αρχίσουμε να αθροίζουμε από σήμερα κιόλας, μέρες γεμάτες γέλιο!!!

*Φωτογραφία από Devon Divine

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

2 thoughts on “Χιούμορ καλό, όλα καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *