ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Άγνωστος εαυτός

αξιοπρέπεια

Διεκδικείς μέχρι εκεί που δε χάνεις την αξιοπρέπεια σου, γιατί όταν τη χάσεις, σημαίνει πως έχεις χάσει και τον εαυτό σου!

Τί γίνεται όμως, με όσους περνάνε στην απέναντι όχθη και καταλήγουν μέσα από όλη τη διεκδίκηση, να χάνουν τελικά τον εαυτό τους;

Καλώς ή κακώς, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε όλοι αυτό. Μερικές φορές, παίρνει χρόνο να καταλάβεις, πόσο έχεις χαθεί! Γιατί την ώρα που διεκδικείς, κάνεις τόσο πολύ focus εκεί, βάζοντας όλο σου το είναι σε λειτουργία, που ξεχνάς ότι ξεπερνάς τον εαυτό σου, τα όρια σου και ότι έχεις αρχίσει σιγα – σιγά να χάνεσαι…

Κάποια στιγμή κουράζεσαι.

Αρχίζεις να συνειδητοποιείς πόσο ράκος νιώθεις κι ότι όλο αυτό δεν οδήγησε πουθενά. Ότι το μόνο που κατάφερες ήταν να χάσεις τον εαυτό σου και την ίδια σου τη ψυχή. Έχεις γίνει αγνώριστος, αλλοιώθηκαν τα χαρακτηριστικά σου. Και το χειρότερο; Δε βγήκε τίποτα από όλο αυτό και νιώθεις και αδικημένος.

Για περίμενε λίγο. Σου εγγυήθηκε κάποιος, όταν ξεκινούσες το παιχνίδι της ατελείωτης διεκδίκησης, πως όλο αυτό θα έβγαζε κάπου; Πως στο τέλος θα κέρδιζες; Όποιος ξέρει να παίζει, ξέρει και να χάνει!

Από την πρώτη στιγμή που γεννιόμαστε, μαθαίνουμε να παίζουμε.

Μαθαίνουμε πως η ζωή είναι ένα διαρκές παιχνίδι. Άλλοτε πολύ διασκεδαστικό και άλλοτε λιγότερο. Άλλοτε έχεις ρόλο νικητή και άλλοτε ηττημένου.

Γιατί λοιπόν, τώρα νιώθεις αδικημένος; Γνώριζες τα ρίσκα σου από την αρχή! Απλά στην αρχή ήταν η αδρεναλίνη στα ύψη, είχες μεθύσει από την τρέλα να διεκδικήσεις,  αγνοώντας όλα τα σημάδια γύρω σου!

Μη νιώθεις την αδικία να σε κατακλύζει!

Ήθελες να πέσεις τόσο χαμηλά και έπεσες! Σήκω, λοιπόν και προσπάθησε να δεις και την άλλη οπτική, χωρίς αλλά! Από αυτή την εμπειρία, έμαθες. Το αντιλαμβάνεσαι τώρα που βλέπεις πιο καθαρά, χωρίς την αδρεναλίνη να σε κυνηγάει.

Έχασες τον εαυτό σου και αυτή είναι η ευκαιρία σου, να τον ξαναβρείς!

Άδραξε την και μην την αφήνεις να σε προσπεράσει ενώ κλαψουρίζεις για την αδικία!Δεν κατέληξε εκεί που θα ήθελες και εκεί που είχες πλάσει στο μυαλό σου, όταν ξεκίναγες. Και σε τρώει και η περιέργεια…

Δυστυχώς όμως, that’s life! Έρχονται στιγμές που πρέπει να καταπιούμε κάτι αρνητικό και το να μη σε γουστάρει κάποιος, δεν είναι και τόσο κάκο. Εσύ τους γουστάρεις όλους; Αν ήταν να βγει κάτι όμορφο, θα είχε βγει.

Θα μου πεις ότι μπορεί να ήταν λάθος timing. Σωστά, που σημαίνει ότι και πάλι καλύτερα να το αφήσεις. Όταν το timing είναι το κατάλληλο, θα έρθει να σας συναντήσει, πίστεψε με.

Άφησε τις σκέψεις σου ελεύθερες. Άστες να φύγουν, να ξεκολλήσουν από αυτή την κατάσταση. Όλα ήταν θέμα δικής σου επιλογής. Το ότι διεκδίκησες τόσο πολύ, ως το σημείο να νιώθεις ότι χάθηκες, είναι επειδή εσύ το διάλεξες! Κανένας δε σε πίεσε. Κανένας δε σου υποσχέθηκε. Τα έπαιξες όλα για όλα μόνος σου και πολύ καλά έκανες!

Οι σκέψεις θα φύγουν, όταν πραγματικά ξεκαθαρίσεις, μέσα σου. Όταν σταματήσεις να νιώθεις αδικημένος για όλο αυτό. Όταν δεις τα οφέλη σου. Όταν κατανοήσεις πως έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου, ότι προσπάθησες τόσο πολύ ώστε να καταφέρεις να χαθείς. Λίγοι θα κατάφερναν να ρίξουν τόσο τον εγωισμό τους, ώστε να χαθούν.

Νιώσε εντάξει με τον εαυτό σου, κι ας έπεσε χαμηλά. Δώστου χρόνο να τα δέχτει όλα αυτά, να συμφιλιωθεί με την ιδέα!

Και το πότε θα φύγει όλο αυτό, δεν μπορώ να στο απαντήσω εγώ…

*Φωτογραφία από Alexis Antoine

2 thoughts on “Άγνωστος εαυτός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *