ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όλα βρίσκονται μέσα μας!

όλα βρίσκονται μέσα μας

Όλα βρίσκονται μέσα μας! Άλλοι περνάνε από αυτή τη ζωή και δεν το συνειδητοποιούν καθόλου. Συνήθως όμως, το συνειδητοποιούμε αρκετά αργότερα, κατά τη διάρκεια της πορείας μας. 

Τις περισσότερες φορές, το συνειδητοποιούμε επειδή μας προκύπτει κάτι που μας ταρακουνάει. 

Ίσως, γιατί μεγαλώνουμε σε μία κοινωνία, στην οποία διαρκώς οι πάντες τρέχουν πανικόβλητοι να αποκτήσουν κάτι. Όχι μόνο υλικά αγαθά αλλά και αναγνώριση, δόξα, φήμη. Μάχονται για όλα αυτά με πάθος, κι έτσι οι υπόλοιποι παίρνουμε το μήνυμα ότι χωρίς αυτά δυστυχώς, δεν είμαστε σημαντικοί.

Μεγαλώνουμε πιστεύοντας, λοιπόν, ότι η ευτυχία και η δύναμη βρίσκονται έξω από εμάς.

Πιστεύουμε ότι βρίσκονται σε αυτά που θα αποκτήσουμε και θα χτίσουμε στην πορεία της ζωής μας κι όχι μέσα μας. Αν πράγματι όμως ίσχυε αυτό, τότε δεν θα υπήρχαν άνθρωποι με λιγότερα, πραγματικά ευτυχισμένοι και άνθρωποι με περισσότερα, δυστυχισμένοι. Δεν θα υπήρχαν εκείνοι που κατάφεραν να θεραπευτούν μέσα από τη δύναμη της ψυχής τους.

Κάποιες φορές τα λιγότερα είναι περισσότερα και τα περισσότερα, λιγότερα! Κάποιες φορές είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι, όταν έχουμε τα λίγα κι όχι όταν αποκτούμε τα πολλά κι αυτό διότι αυτό που έχουμε μέσα μας, αντικατοπτρίζεται και έξω μας, ανεξάρτητα από τί έχουμε γύρω μας!

Ψάχνουμε την ολοκλήρωση, μέσα από πράγματα που δεν πρόκειται να μας τη δώσουν ποτέ. Ψάχνουμε την ολοκλήρωση στο “άλλο μας μισό”, όταν αυτό που πραγματικά ζητάμε είναι άλλον έναν άνθρωπο ολόκληρο.  Κανείς δεν μας δίδαξε ότι η ολοκλήρωση βρίσκεται ήδη μέσα μας κι ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να την ανακαλύψουμε.

Ψάχνουμε την ολοκλήρωση σε όλα αυτά που πρέπει να αποκτήσουμε για να μας χαρίσουν ευτυχία, δύναμη, ευημερία, επιτυχία, δόξα, φήμη, αναγνώριση, πίστη. Κανείς δεν μας είπε πως όσα χρειαζόμαστε και αναζητάμε, είναι ήδη σε εμάς, είναι ήδη μέσα μας. Κανείς δεν μας είπε ότι είναι μάταιο να τα ψάχνουμε εκτός.

Σαν παιδιά, είχαμε την ιδιότητα να επικεντρωνόμαστε σε αυτό που είχαμε τη δεδομένη στιγμή, κι όχι σε αυτό που μας έλειπε. Σαν ενήλικες όμως, κάνουμε το αντίθετο. Εστιάζουμε στις ελλείψεις κι όχι σε αυτά που κατέχουμε ήδη. Κι όμως πάντα θα υπάρχει κάτι που θα λείπει… Με αυτό τον τρόπο, χάνουμε την ευτυχία από μέσα μας, απομακρυνόμαστε από αυτήν, αναζητώντας την αλλού.

Ο William Artur Ward – Αμερικανός συγγραφέας – έλεγε πως η ευτυχία είναι μια εσωτερική διεργασία. Ο Αριστοτέλης, αιώνες πιο πριν χρησιμοποιώντας διαφορετικά λόγια, είχε πει πως η ευτυχία μας, εξαρτάται από εμάς.

Και οι δύο εξέφρασαν το ίδιο πράγμα με άλλες λέξεις: Όλα βρίσκονται μέσα μας! Πάντα ίσχυε αυτό και πάντα θα ισχύει. Είμαστε ήδη ολοκληρωμένοι και ό,τι χρειαζόμαστε, υπάρχει ήδη σε εμάς, αρκεί μόνο να το πιστέψουμε και θα το ανακαλύψουμε.

Και κλείνω αυτό το άρθρο, αφήνοντας μία μουσική χροιά, γιατί έτσι θέλω να το θυμάστε

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

2 thoughts on “Όλα βρίσκονται μέσα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *