ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Κομβικά σημεία

Τα λατρεύεις ή τα απεχθάνεσαι;

Εκείνα τα κομβικά σημεία που ξέρεις πως όποια απόφαση και να πάρεις θα αλλάξουν και θα καθορίσουν την πορεία της ζωής σου… 

Στην αρχή, μέχρι να αποφασίσεις, σίγουρα τα απεχθάνεσαι! Σκέφτεσαι πως ήσουν μια χαρά, γιατί ξαφνικά έρχονται και θέλουν να σου τα ανατρέψουν όλα; Χάνεις μέχρι και τον ύπνο σου εξαιτίας τους! Σε πιέζει ο χρόνος, γιατί δεν έχεις μόνο τη δυσκολία της απόφασης, έχεις και την πίεση του χρόνου!

Πάντα στα κομβικά σημεία, υπάρχει και η πίεση του χρόνου!

Και δεν είναι το πρόβλημα σου οι αλλαγές. Αυτές τις λατρεύεις! Το θέμα σου είναι ότι στέκεσαι εκεί – σε ένα από τα μεγαλύτερα σταυροδρόμια της ζωής σου – και καθώς κοιτάς και σκέφτεσαι ποιο δρόμο να διαλέξεις, δεν είσαι σίγουρος για κανέναν! Για το μόνο που είσαι σίγουρος είναι ότι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και μεγάλα ρίσκα, είτε πας από τη μία, είτε πας από την άλλη! Αλλάγες και ρίσκα για τα οποία δεν έχεις την παραμικρή πρόβλεψη πως θα είναι… ξέρεις μόνο πόσο πολύ θα σε επηρεάσουν! Και πώς το ξέρεις; Το νιώθεις! 

Όταν εμφανίζονται στη ζωή σου κομβικά σημεία, πάντα τα νιώθεις!

Τα νιώθεις όλα, χωρίς να ξέρεις τίποτα! Περίεργο! Όσο αποφασιστικός τύπος και να είσαι, εκεί τα βρίσκεις σκούρα, μπερδεύεσαι. Tο δίλημμα είναι μεγάλο! Κι όμως το ένστικτό σου, σου μίλησε από την αρχή! Κατάλαβες από την πρώτη στιγμή ποιο δρόμο πρέπει να πάρεις… Το πρόβλημα και το μπέρδεμα στο δημιουργεί η αβεβαιότητα, για το αν θα είναι ο σωστός και το πλήθος των ερωτηματικών που εμφανίζεται από το πουθενά!

Και ζυγίζεις… και ξανά ζυγιζεις! Και προσπαθεις να ζυγίσεις όλα τα αρνητικά και όλα τα θετικά, μήπως και σε βοηθήσουν! Δυστυχώς όμως σε κάθε κομβικό σημείο υπάρχουν αρνητικά και θετικά και στις δύο επιλογές κι αυτό είναι τελικά που δυσκολεύει την απόφαση!

Και τελικά επιλέγεις να ακολουθήσεις το ένστικτό σου, ανεξάρτητα από το πως θα βγει κι αν, ελπίζοντας να μην έκανες λάθος, νιώθοντας έτοιμος να στηρίξεις την επιλογή σου, με όλα τα θετικά και αρνητικά που μπορεί εντέλει να έχει!

 

*Φωτογραφία από  Caleb Jones

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

One thought on “Κομβικά σημεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *