ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Γέλα! Είναι ερωτεύσιμο…

Πολλοί λένε πως το γέλιο είναι μεταδοτικό και θα συμφωνήσω απόλυτα. Πέρα από μεταδοτικό όμως, η προσωπική μου άποψη είναι πως είναι και ερωτεύσιμο και συνάμα ερωτικό… Ίσως να το πιστεύω αυτό γιατί το χιούμορ έχει πολύ υψηλή θέση στις αξίες μου ή ίσως κι έτσι να είναι…

Το να γελάει κάποιος αποτελεί σίγουρα ελκυστικό χαρακτηριστικό! Το γέλιο δείχνει ότι το άτομο αυτό έχει ανοιχτή, φιλική και θετική διάθεση, τρία χαρακτηριστικά που είναι πολύ γοητευτικά για τους άλλους.

Αν κάποιος σε κάνει να γελάς, συχνά δίπλα του αισθάνεσαι οικειότητα και χαλάρωση κι εκείνος από τη μεριά του αισθάνεται ότι μπορεί να σε κάνει να νιώθεις χαρούμενα και άνετα με την παρουσία του.

Το γέλιο ξεκλειδώνει ανθρώπους και συναισθήματα!

Το χιούμορ είναι πράγματι μια πολύτιμη αξία που ενισχύει τις σχέσεις και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην εμβάθυνση των σχέσεων, μέσω της σύνδεσης και της οικειότητας που προκαλεί.

Το γέλιο μαλακώνει τη ψυχή!

Το χιούμορ ηρεμεί το θυμό και τα άλλα δυσάρεστα συναισθήματα. Γαληνεύει την ατμόσφαιρα και κάνει τη φουρτούνα να μοιάζει διαχειρίσιμη.

Το γέλιο εκτονώνει!

Το γέλιο προσφέρει ανακούφιση από την πίεση της καθημερινότητας και συμβάλει στην επαναφορά της ψυχικής ηρεμίας. Σε περιόδους άγχους ή κατάθλιψης, η απλή πράξη του γέλιου μπορεί να λειτουργήσει σαν αγχολυτικό, μειώνοντας το άγχος και βελτιώνοντας τη διάθεση. 

Το γέλιο μεταδίδει!

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του γέλιου είναι η ικανότητά του να μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Όταν παρατηρούμε κάποιον να γελά, συχνά ανταποκρινόμαστε αυτόματα με γέλιο και εμείς οι ίδιοι. Πέρα από το ότι το γέλιο είναι μεταδοτικό, μεταδίδει και θετική ενέργεια.

Πολλές φορές, παρατηρούμε ανθρώπους να ανταλλάσσουν γέλια σε κοινωνικές περιστάσεις, όπως σε μια συνάντηση με φίλους ή σε ένα γεμάτο πλήθος δωμάτιο. Αυτό το φαινόμενο αντικατοπτρίζει τη δύναμη του γέλιου να ενώνει ανθρώπους και να δημιουργεί θετική ατμόσφαιρα.

Με άλλα λόγια, το γέλιο είναι ένα δυνατό κοινωνικό εργαλείο που συμβάλλει στην ενίσχυση των σχέσεων και στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Το γέλιο ομορφαίνει!

Κατά τη διάρκεια του γέλιου, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες ευχαρίστησης, όπως οι ενδορφίνες, που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι και χαλαρωμένοι. Κι όταν είμαστε ευτιχισμένοι και χαλαροί, λάμπει η ψυχή! Κι όταν λάμπει η ψυχή, ομορφαίνει το μέσα μας. Και το μέσα μας, δεν είναι αυτό που καθορίζει και το έξω;

Το γέλιο είναι ένα από τα πιο θαυμάσια φαινόμενα που επιδρούν στον άνθρωπο. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, το γέλιο έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και  απασχολεί τους επιστήμονες της ψυχολογίας, της νευροεπιστήμης και της κοινωνιολογίας.
Και ο λόγος είναι απλός: το γέλιο είναι μεταδοτικό και έχει σημαντικές επιδράσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον του.
Με αφορμή, την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου (05/05), ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο να εκτιμήσουμε τη δύναμη του στη ζωή μας. Το χιούμορ πολλές φορές μάς λυτρώνει και μάς βγάζει από την άβολη θέση.

Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, να απολαμβάνουμε στιγμές γέλιου και να τις μοιραζόμαστε με τους άλλους!

*Φωτογραφία από Giorgio Trovato

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *