ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Καλή Χρονιά είπαμε;

Καλή Χρονιάααααααα !!!!!

Δύο  μικρές λεξούλες που τις περισσότερες φορές που αλλάζει ο χρόνος τις λέμε τυπικά, χωρίς να συνειδητοποιούμε τη σημαντικότητά τους! Κι όμως είναι από τις πιο σημαντικές ευχές! 

Αλλάζει ο χρόνος και αλλάζουν τα σχέδια μας, τα όνειρά μας, οι ευχές μας, οι προσδοκίες μας! Καινούριες ευκαιρίες και εκπλήξεις, – είτε ευχάριστες, είτε δυσάρεστες, καινούριες γνωριμίες! Όλα καινούργια!

Πολλοί παραπονιούνται πως η προηγούμενη χρονιά που έφυγε δεν ήταν και τόσο καλή. Κι εγώ, χαμένη στις σκέψεις μου και κάπου ανάμεσα στα παράπονα τους, κάνω φλας μπακ και συνειδητοποιώ ότι πρόκειται για άλλη μια χρονιά, που χάρισε σε εμένα και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, υγεία! Πώς μπορώ, λοιπόν, να μην τη θεωρήσω καλή χρονιά; Πώς μπορώ να αγνοήσω ότι μου χάρισε το πιο σημαντικό από όλα; Ήταν πράγματι μια καλή χρονιά!

Ίσως για κάποιους να μην ξεχώρισε και να μην ήταν η καλύτερη όσον αφορά τις υπόλοιπες προσδοκίες. Ήταν όμως μια καλη χρονιά, αν περιείχε υγεία, αγάπη και λίγη τύχη!!!

Κι όσο μεγαλώνω, τόσο συνειδητοποιώ τη σημασία των δύο μικρών αυτών λέξεων. Κι όταν εύχομαι πλέον καλή χρονιά γεμίζει η καρδιά μου και δεν το λέω μόνο τυπικά, όπως έκανα παλαιότερα! Το εννοώ πραγματικά!

Γιατί όταν η καινούρια χρονιά κρύβει μέσα της υγεία, δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από μία καλή χρονιά! Τα υπόλοιπα είναι τα έξτρα που της χαρίζουν απλά, επιπλέον ομορφιά!

Καλή Χρονιά, λοιπόν!!

*Φωτογραφία από Kostiantyn Li

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *