ΕΡΩΤΑΣ

Να σε εμπιστευτώ ή όχι;

να εμπιστευτώ

Να σε εμπιστευτώ ή όχι; Το σκέφτομαι… και ξεκινάμε! Ξεκινάμε σε full speed! Ξεκινάμε με εμπιστοσύνη 100%. Έτσι έχω μάθει! Και όσο προχωράμε, τόσο είτε η εμπιστοσύνη παραμένει εκεί ή αρχίζει και κλονίζεται και το ποσοστό της σταδιακά μειώνεται!

Δε ξεκινάνε όμως όλοι έτσι. Kάποιοι ξεκινάνε ανάποδα. Ξεκινάνε από το 0% και σταδιακά είτε αυξάνεται το ποσοστό, είτε όχι! Θέμα οπτικής.

Ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησης όμως, και στα δύο παραπάνω, η εμπιστοσύνη χτίζεται και κερδίζεται, 

Το σημείο εκκίνησης βοηθάει εσένα και έχει να κάνει με το πως βλέπεις τους ανθρώπους και τον εαυτό σου!

Γιατί να μην εμπιστευτώ κάποιον από την αρχή, μέχρι αποδείξεως του εναντίον; Και γιατί να εμπιστευτώ κάποιον από την αρχή, ενώ δεν τον γνωρίζω; Διαφορετική προοπτική και διαφορετική διαδρομή!

Αλλιώς ξεκινάει κάποιος που βρίσκεται στο 100% και αλλιώς εκείνος που βρίσκεται στο 0%.

Στο 0, είσαι πιο επιφυλαχτικός, πιο προσεχτικός και ίσως και πιο ζηλιάρης από τη φύση σου! Νιώθεις ότι ο άλλος πρέπει συνεχώς να σου αποδεικνύει αν μπορείς να τον εμπιστεύεσαι ή όχι!

Στο 100 είσαι πιο χαλαρός. Εμπιστεύεσαι τον άλλον από την αρχή. Θεωρείς ότι η εμπιστοσύνη ξεκινάει με το που αρχίζει και η σχέση. Και πάλι ο άλλος χρειάζεται να αποδείξει, αν θα καταφέρει να τη διατηρήσει εκεί ψηλά ή όχι… Εσύ απλά ξεκινάς αλλιώς, από άλλη αφετηρία!

Τα ερωτηματικά εμφανίζονται όταν η εμπιστοσύνη κλονίζεται, ανεξάρτητα από που ξεκινήσαμε 

Είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη, η εμπιστοσύνη μηδένισε, η απογοήτευση ήρθε! Και τώρα; Τώρα τη βάψαμε! Χρειάζεται κοινή θέληση και κοινή προσπάθεια, και από τους δύο, για να ανέβει στα προηγούμενα επίπεδα! Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Θέληση να υπάρχει και προσπάθεια! Προσπάθεια του άλλου να τη ξανακερδίσει και προσπάθεια δικιά σου, να μην είσαι καχύποπτος! Προσπάθεια να ξεχάσεις. Προσπάθεια να δοκιμάσετε και οι δύο μια άλλη αφετηρία, καινούργια.

Δεν είναι απαραίτητο, κάτι που συνέβη μία φορά να ξανασυμβεί.. Εξαρτάται από τις συγκυρίες και από πολλά άλλα! Αν κάτι συμβεί όμως δύο φορές, τότε έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να συμβεί και τρίτη!  Μετά αρχίζει και εμπλέκεται και η επανάληψη και αυτό κουράζει!

Εκεί είναι που αρχίζει και χάνεται το παιχνίδι… Στις πολλές επαναλήψεις, το αποτέλεσμα γίνεται προβλέψιμο, χάνεται η μαγεία και αρχίζει να ξεπροβάλλει το ξενέρωμα!

Κάποιοι είναι τόσο απόλυτοι, που το καταδικάζουν από την πρώτη στιγμή! Δικαίωμά τους! Κάποιοι λίγο πιο διαλλακτικοί. Το ξαναπροσπαθούν! Η μαγκιά πάντως κρύβεται στις επαναλήψεις… και εκεί είναι που ή ξανακερδίζεις ή χάνεις, οριστικά και αμετάκλητα!

 

*Φωτογραφία από Ronda Dorsey 

 

Related Posts

2 thoughts on “Να σε εμπιστευτώ ή όχι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *