ΑΓΑΠΗ

Σχέσεις και μαγεία ή σχέσεις και ρεαλισμός;

σχέσεις και μαγεία

Συναντάμε ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις, στις οποίες υπάρχει ακόμα μαγεία! Ζευγάρια ερωτευμένα, αγαπημένα, χαρούμενα, αυθόρμητα, που ακτινοβολούν και μας  δίνουν την αίσθηση του perfect match. 

Ζευγάρια που όσο κι αν προσπαθούμε να τα φανταστούμε αλλιώς, τελικά δεν τα καταφέρνουμε, διότι πολύ απλά, με κάποιον άλλον θα χανόταν αυτή η μαγεία!

Οι ιστορίες γνωριμίας, που ακούμε για αυτά τα ζευγάρια, είναι επίσης μαγικές! Ιστορίες που αν έβλεπες σε ταινία, δεν θα πίστευες ότι μπορούν να συμβούν στην πραγματικότητα!

Κι όμως, η ζωή μερικές φορές γράφει απίστευτα σενάρια, από μόνη της! Ή τουλάχιστον, τα γράφει για εκείνους, που πιστεύουν ακόμα στις σχέσεις και στη μαγεία τους και δεν τα ισοπεδώνουν όλα με την αρνητική τους ενέργεια!

Εμπλεκόμαστε πολύ συχνά σε συζητήσεις με ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι οι σημερινές σχέσεις είναι δύσκολες, ότι δεν υπάρχει η πραγματική αγάπη  ή ο μεγάλος έρωτας και το απόλυτο. Κι αν υπάρξει; Θα είναι σίγουρα κάτι προσωρινό!

Υποστηρίζουν ότι οι ταινίες, μας κάνουν κακό γιατί δεν είναι ρεαλιστικές. Το happy end και ο τόσος ρομαντισμός στην πραγματική ζωή,  απλά δεν υπάρχουν!

Κάποιοι συμφωνούμε σε όλα αυτά, διαλύοντας έτσι τη μαγεία των απλών ασήμαντων πραγμάτων. Ο ρεαλισμός σίγουρα πείθει περισσότερο από τη μαγεία. Οδηγεί εύκολα στη δικαιολογία ότι «οι σχέσεις είναι δύσκολες». Γίνεται το άλλοθι της μοναξιάς μας, το βόλεμα μας, ο λόγος που δεν είμαστε με κάποιον!

Κάποιοι άλλοι, απλά αποστασιοποιούμαστε. Ίσως γιατί έστω μια φορά, στη μέχρι τώρα ζωή μας, έτυχε να συναντήσαμε το απόλυτο ή να μας συνέβη κάτι μαγικό και αρνούμαστε  να το καταστρέψουμε!

Οι σχέσεις δεν γίνονται δύσκολες από μόνες τους. Εμείς προκαλούμε τις δυσκολίες. Εμείς, με τον εγωισμό μας, την έλλειψη υπομονής και επιμονής, την ανικανότητα για επικοινωνία, τη δειλία μας και με τις θυσίες που αρνούμαστε να κάνουμε για να εξελιχθούμε!  

Ζηλεύουμε, άθελα μας, εκείνα τα ζευγάρια που περιβάλλονται από αυτή τη μαγεία, η οποία λείπει από τη δική μας ζωή και κλείνουμε τα μάτια, θυμώνοντας.

Πώς ακριβώς περιμένουμε όμως να αλλάξουν όλα «δια μαγείας»,  όταν δεν πιστεύουμε καν σε αυτή;

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια και σίγουρα σε καμία σχέση δεν είναι όλα μαγικά! Στο δικό μας χέρι είναι να προσπαθήσουμε, να φανταστούμε, να δημιουργήσουμε και να μην αφήσουμε τη μαγεία να χαθεί όταν υπάρχει. Να βάλουμε στην άκρη το εγώ μας, προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε ανοιχτά. Να δώσουμε την προτεραιότητα που χρειάζεται και να πιστέψουμε στο ρομαντισμό των ταινιών. Ας μην είμαστε πάντα τόσο ρεαλιστές.

Και τα σενάρια των ταινιών, κάποιος τα εμπνεύστηκε από την πραγματικότητα, από προσωπικές ιστορίες ή ιστορίες φίλων που έζησε, άκουσε, είδε!

Η ζωή γράφει πιο απίθανες ιστορίες από τις ταινίες.

Θέλει όμως ελπίδα, θετική ενέργεια και πίστη για να δημιουργήσει τα δικά της μαγικά σενάρια, στο κατάλληλο timing. Διότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτά.

Είναι εκείνοι που θα σιωπήσουν απέναντι σε όσους λένε ότι οι σχέσεις είναι δύσκολες!

Δύσκολοι είμαστε εμείς, ως άνθρωποι. Διαφορετικοί και είναι λογικό είναι να μην ταιριάζουμε με όλους. Αν υπάρχει όμως το “perfect match“ και η μαγεία για κάποιους, τότε γιατί να μην υπάρχει  και για εμάς;

 

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Related Posts

2 thoughts on “Σχέσεις και μαγεία ή σχέσεις και ρεαλισμός;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *