ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο

όλα γίνονται για κάποιο λόγο

Ένα από τα αγαπημένα μου μότο είναι ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλα, πάντα συμβαίνουν για καλό. Σημαίνει όμως ότι κάθετι συμβαίνει για μένα!

Εσύ τι πιστεύεις;

Kάθετι συμβαίνει σε εσένα ή συμβαίνει για εσένα; Aν το πιστεύω σου, ταιριάζει με το δικό μου, τότε ο,τιδήποτε και να σου συμβεί, θα το ξεπεράσεις, χωρίς να τα βάλεις με τη ζωή. Θα το ξεπεράσεις χωρίς να την πολεμήσεις.

Προκλήσεις εμφανίζονται καθημερινά σε όλους μας. Αυτό που διαφέρει είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδράει ο καθένας. Πώς αντιδράμε, λοπόν, όταν κάτι συμβαίνει για να μας τεστάρει;

Αν πιστεύουμε ότι κάθετι συμβαίνει για εμάς, τότε οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και διαύγεια ο,τιδήποτε προκύψει, είναι μεγάλες.

Αν πιστεύουμε όμως πως κάθετι συμβαίνει σε εμάς, τότε το πιθανότερο είναι πως κάθε φορά που θα μας συμβαίνει κάτι άσχημο, θα κάνουμε αρνητικές και απαισιόδοξες σκέψεις. Θα θεωρούμε πως κάποιος μας έχει καταραστεί ή μας έχει μουτζώσει ή ακόμα χειρότερο ότι γεννηθήκαμε “άτυχοι”.

Κανείς δεν γεννιέται τίποτα. Εμείς τα φτιάχνουμε όλα στο μυαλό μας. Η ζωή δεν  κυνηγάει να μας πιάσει. Η ζωή απλά ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε ενέργεια εκπέμπουμε. Οι αρνητικές σκέψεις έλκουν προβλήματα και οι θετικές έλκουν αφθονία. Η ζωή ειναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη και δημιουργία.

Η ερμηνεία που δίνουμε σε κάθε συμβάν ή γεγονός, καθορίζει και πως θα αντιδράσει το σώμα μας. Τα κύτταρα του σώματός μας αντιδρούν σε ο,τιδήποτε λέει το μυαλό μας. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η αρνητικότητα αποδυναμώνει το ανoσοποιητικό μας σύστημα και έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα μας, επηρεάζοντας κι άλλες πτυχές της ζωής μας.

Οι αρνητικές σκέψεις επηρεάζουν όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον μας!

Γι’αυτό χρειάζεται να εμπιστεύομαστε τη διαδικασία της ζωής και να δίνουμε ένα δυνατό νόημα σε κάθε περίσταση. Γι’αυτό είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε θετικά! Είναι σημαντικό να πιστεύουμε ότι κάθετι γίνεται για εμάς και δουλεύει υπέρ μας. 

Ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς, υπάρχουν θετικοί άνθρωποι διαθέσιμοι να μας στηρίξουν. Αν πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι γεμάτους από τέτοιους, τότε μόνο αυτή την κατηγορία ανθρώπων θα συναντάμε.

Έλκουμε, λοιπόν ό,τι εκπέμπουμε!

Και ο πιο εύκολος τρόπος να αλλάξουμε αυτά που εκπέμπουμε, είναι μέσω της ευγνωμοσύνης. Όλα όσα μας συμβαίνουν έχουν σκοπό να οδηγήσουν στην εξέλιξή μας. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να δίνουμε περισσότερη σημασία σε αυτή τη φράση. Ας προσπαθούμε να κάνουμε περισσότερα, από εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε καλά.

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και όλα πάντα συμβαίνουν για εμάς και δουλεύουν υπέρ μας.

Ας μετρήσουμε τις ευλογίες μας και όλα εκείνα τα θετικά που συμβαίνουν γύρω μας. Η πεποίθηση ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και ότι κάθε φορά βρισκόμαστε ακριβώς εκεί που θα έπρεπε, είναι αυτό που θα μας οδηγήσει και στον προορισμό μας.

*Φωτογραφία από Tim Mossholder

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Related Posts

One thought on “Όλα γίνονται για κάποιο λόγο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *