ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Το 2020 εστίασε στα θετικά!

εστίασε στα θετικά

Ξεδιπλώνεται μια καινούρια δεκαετία μπροστά μας! Άλλοι νιώθουν αισιοδοξία και βλέπουν το μέλλον πιο φωτεινό,  κι άλλοι νιώθουν μουδιασμένοι και εγκλωβισμένοι. Κάτι το οποίο είναι πολύ λογικό να συμβαίνει, μπροστά σε μεγάλες αλλαγές!

Είμαι της άποψης, να αφήνουμε το παρελθόν εκεί που ανήκει και να μην το κουβαλάμε στο παρόν, καθότι τις περισσότερες φορές, επηρεαζόμαστε από αυτό αρνητικά! Όμως υπάρχουν στιγμές – σαν αυτή -, που μια αναδρομή στο παρελθόν, αναζωογονεί ιδιαίτερα το παρόν! Μια αναδρομή εστιασμένη στις επιτυχίες μας και στα κατορθώματα μας, η οποία δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε!

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το πόσο αισιόδοξα ή απαισιόδοξα αισθανόμαστε με το ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς, βοηθάει πολύ να φτιάξουμε μια λίστα με τα επιτεύγματα  της προηγούμενης δεκαετίας και να θυμηθούμε τα παλιά!

Παλαιότερα δεν πίστευα στις λίστες!

Γράφοντας όμως έρχεται και η έμπνευση, έτσι δεν λένε; Καθώς ξεκίνησα, να προσθέτω, άρχισε  να γίνεται η λίστα όλο και πιο ενδιαφέρουσα σε τέτοιο βαθμό, που πήρε μορφή και μου φώναζε “Γράψε! Γράψε!”. Έτσι έγραψα το ένα πίσω από το άλλο. Ξεκίνησα από τα πιο απλά και έφτασα μέχρι τα πιο σπουδαία. Ακόμη και το πιο μικρά είναι εξίσου σημαντικά! Έγραψα απ΄όλα! Σπουδές, ταξίδια, επαγγελματικές αλλαγές, νέες ιδέες, όνειρα που κυνήγησα και πραγματοποιήθηκαν, καινούριες φιλίες, δραστηριότητες, δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν θετικά. 

Καθετί που δοκιμάζουμε αποτελεί μια καινούρια εμπειρία.

Καθετί που αποκτούμε, μας προσφέρει χαρά! Κάθε καινούρια γνωριμία – είτε θετική, είτε όχι -, αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την εξέλιξη μας. Κάθε δυσκολία, μας διδάσκει. Κάθε επίτευγμα, μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Κάθε όνειρο που πραγματοποιείται, μας κάνει να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Κάθε μέρα που περνάει και παραμένουμε υγιείς, μας προσφέρει ευγνωμοσύνη!  Κάθε φροντίδα που προσφέρουμε, μας γεμίζει αγάπη.

Δοκιμάστε λοιπόν τις λίστες!

Είναι αρκετά ανανεωτικές και συνειδητοποιώντας τα όσα έχουμε καταφέρει, τονώνουμε την αυτοπεποίθηση μας, στην οποία οφείλονται τα περισσότερα που συμβαίνουν γύρω μας! Από το τί ανεχόμαστε και πού θέτουμε τα όρια μας, μέχρι τους στόχους μας.

Ξεκινήστε να κρατάτε λίστα από τώρα και για την επόμενη δεκαετία! Να σημειώνετε κάθε χρόνο τις επιτεύξεις σας! Στην επόμενη δεκαετία θα σας είναι πιο εύκολο διότι απλά θα την ανατρέξετε!

Ονειρευτείτε μεγάλα όνειρα!

Μην περιορίζετε τα όνειρα σας και σκέφτεστε φτωχά! Εξάλλου είναι τσάμπα. Δεν ξοδεύουμε τίποτα παραπάνω από απλή ενέργεια. Κι αν αναλογιστούμε σε πόσα άχρηστα πράγματα διοχετεύουμε την ενέργεια μας καθημερινά, τουλάχιστον ας αρχίσουμε να τη διοχετεύουμε σε μεγάλα και άπιαστα όνειρα! Η λίστα θα σας υπενθυμίσει πόσα από αυτά που ονειρευτήκατε ή φανταστήκατε στο παρελθόν, τελικά συνέβησαν! Κι αν δεν είναι τόσα πολλά, μην απογοητεύεστε! Τα μεγάλα πράγματα ξεδιπλώνονται αργά και σταθερά!

Κάθε μέρα είναι μια καινούρια υπόσχεση!

Ας μην τη σπαταλάμε χωρίς να ονειρευόμαστε, να φανταζόμαστε και να ελπίζουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας! 

Ευτυχισμένο το 2020, με λιγότερες αναποδιές, με περισσότερες όμορφες στιγμές και εκπλήξεις και με μεγαλύτερα όνειρα απ’όσο χωράει η φαντασία μας!

 

*Φωτογραφία από Jamie Street 

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Related Posts

2 thoughts on “Το 2020 εστίασε στα θετικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *