ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Δεν ισχύει ο μύθος “δίνω χωρίς ανταπόκριση ”

δίνω χωρίς ανταπόκριση

Ωραία γνωριστήκαμε… και τώρα; Τώρα χρειαζόμαστε δύο βασικά “συστατικά”: κατάλληλο timing και από τις δύο πλευρές, και να θέλει το ίδιο, ο ένας τον άλλον. Χωρίς αυτά τα δύο, δυστυχώς είναι αδύνατο να ξεκινήσει κάτι! 

Ακόμα και αν υπάρχει η θέληση, αν το timing δεν ταιριάζει, δεν μπορεί να γίνει η έναρξη…

Και όταν γίνει η έναρξη, χτυπάει το καμπανάκι και μπαίνουμε στο ρινγκ… Ένας διαρκής αγώνας, κάπως έτσι δεν περιγράφουν, μερικοί τις σχέσεις; Ή μάλλον σαν μια συγχώνευση εταιρειών: σου δίνω, μου δίνεις, σε αγαπώ, με αγαπάς!

Ή αγάπη άνευ όρων: δίνω χωρίς να περιμένω να πάρω κάτι. Δίνω, δίνω, δίνω και όταν συνειδητοποιήσω ότι δεν έχω πάρει τίποτα, δίνω και άλλα πιο πολλά, γιατί προφανώς τα προηγούμενα δεν ήταν αρκετά!

Ή  «πάρε – δώσε» Κι όμως… δεν πάει έτσι. Δεν παίρνεις πρώτα! Εσύ είσαι δηλ. ο έξυπνος και εμείς οι βλάκες, που δεν έχουμε ανάγκη να πάρουμε? Δούναι και λαβείν εξάλλου έλεγαν… δώσε πρώτα για να πάρεις έπειτα

Η πραγματικότητα είναι πως όλοι έχουμε ανάγκη και να δώσουμε και να πάρουμε!

Φυσικά και δεν υπάρχει ζυγαριά να μετράμε, πόσα γραμμάρια αγάπης, στήριξης, κατανόησης δώσαμε, ώστε να περιμένουμε να μας επιστραφούν. Σε μία σχέση όμως που δίνει μόνο ο ένας, θα υπάρχει διαρκώς ένας ευτυχισμένος και ένας δυστυχισμένος. Εκείνος που δεν παίρνει ποτέ, νιώθει πόνο και μειώνεται η αυτοπεποίθηση του. μέχρι να βαρεθεί να δίνει.

Σίγουρα κάποια στιγμή θα βαρεθεί, δεν μπορεί να βάζει συνέχεια τις δικές του ανάγκες, σε χειμερία νάρκη!

Μία σχέση για να αναπτυχθεί, να εξελιχθεί και να χτιστεί, χρειάζεται κοινή προσπάθεια.

Απαιτεί θαυμασμό, αλληλοσεβασμό, κατανόηση, αναγνώριση, χημεία, καλό σεξ και να βοηθάει ο ένας τον άλλο σε όλα! Χωρίς αυτά πού πάμε; Όταν δύο σύντροφοι, δε θαυμάζουν ο ένας τον άλλο, μπορούν να ερωτευτούν; Όταν δεν υπάρχει αλληλοσεβασμός και υπερισχύει το να μειώνει ο ένας τον άλλο, μπορεί να έχει διάρκεια; Χωρίς αμοιβαία κατανόηση και στήριξη, πόσο θα αντέξει; Χωρίς χημεία και καλό σεξ, δε θα αναπτυχθεί καθόλου. Χωρίς αλληλοβοήθεια θα κουράσει.

Ακριβής συνταγή που να ορίζει την ποσότητα των παραπάνω, δεν υπάρχει. Είμαστε μοναδικοί, επιλέγοντας έτσι το δικό μας τρόπο για να στηρίξουμε, να δείξουμε κατανόηση και σεβασμό, να θαυμάσουμε και να βοηθήσουμε το σύντροφο μας, όπως ακριβώς θα επιθυμούσαμε να κάνει και ο ίδιος.

Θα υπάρξουν φορές, που ίσως ο ένας θα χρειαστεί να δώσει περισσότερο από τον άλλο και εκεί χρειάζεται η αναγνώριση από την άλλη μεριά, ώστε να μη χάνεται η ισορροπία κάθε φορά!

Δεν ισχύει, λοιπόν, ο μύθος του “ δίνω χωρίς ανταπόκριση ”. Δεν ισχύει γιατί απλά δε θα πετύχει!

Κάθε σχέση χρειάζεται από όλα τα συστατικά και από τις δύο πλευρές.

Κάποιες φορές θα μπει κάτι λιγότερο ή περισσότερο, και για να μη χαλάσει η συνταγή, χρειάζεται ισορροπία. Κάθε ζευγάρι, κάθε σχέση έχει τις δικές της λεπτές ισορροπίες, αρκεί να μη λείπουν τα βασικά συστατικά!

Και όσον αφορά τα ζευγάρια, από τα οποία λείπουν τα παραπάνω συστατικά, και είναι ακόμα “μαζί”, ας μην τα λάβουμε υπόψη μας… Kακό του κεφαλιού τους!

*Φωτογραφία από Kelly Sikkema

Related Posts

2 thoughts on “Δεν ισχύει ο μύθος “δίνω χωρίς ανταπόκριση ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *