ΕΡΩΤΑΣ

Σχεδόν και δήθεν έρωτες

Σχεδόν και δήθεν έρωτες.. 

Όταν θες κάποιον, δεν τον αφήνεις να χαθεί και μετά κλαις! Όταν θες κάποιον, δεν μένεις μαζί του, ενώ είσαι ερωτευμένος με κάποιον άλλον! Αυτοί είναι οι σχεδόν έρωτες…

Όταν θες κάποιον, δε νιώθεις να πνίγεσαι δίπλα του, νιώθεις να αναπνέεις!Όταν θες κάποιον και βρίσκεσαι κοντά του, γελάς, λάμπεις και δε σκυθρωπιάζεις.

Όταν γουστάρεις κάποιον πραγματικά, θες να κοιμάσαι και να ξυπνάς κάθε μέρα δίπλα του.

Θες να είσαι εκεί, χωμένος στη μυρωδιά του, γιατί οποιαδήποτε άλλη μυρωδια σου προκαλεί ναυτία. Όταν γουστάρεις κάποιον πραγματικά, φαντάζεσαι το μακριά, μαζί του. Φαντάζεσαι τον εαυτό σου, μαζί του μετά από χρόνια και δε ξεφυσάς σε αυτή την ιδέα! 

Όλα τα υπόλοιπα είναι σχεδόν έρωτες.

Έρωτες στους οποίους βολεύτηκες. Έρωτες που είχαν από την αρχή ημερομηνία λήξης και που το γνώριζες… παρόλα αυτά έμεινες! Προτίμησες αυτούς τους σχεδόν έρωτες, γιατί φοβήθηκες τους άλλους, τους πιο μεγάλους. Φοβήθηκες εκείνους που δε σου υπόσχονται σιγουριά. Φοβήθηκες να τους διεκδικήσεις, γιατί οι ανασφάλειες μας δίπλα σε μεγάλους έρωτες, γιγαντώνονται!

Οι σχεδόν έρωτες σου πέφτουν λίγοι.

Δε σε γεμίζουν, δε νιώθεις πλήρης! Μπορεί να καλύπτεσαι – εν μέρη –  από την αγάπη του άλλου, εσύ όμως λείπεις! Και επειδή λείπεις για αυτό και ερωτεύεσαι κάποιον άλλον! Γι’αυτό, αφήνεις κάτι άλλο να εισβάλλει στη σκέψη σου. Γιατί αν ήσουν εκεί δοσμένος ολοκληρωτικά, τίποτα δε θα μπορούσε να τρυπώσει στο κενό σου!

Κάποιοι αυτούς τους σχεδόν έρωτες, δεν τους καταλαβαίνουν.

Δεν επιμένουν σε αυτούς. Όταν διαπιστώσουν πως κάτι αρχίζει να εξελίσσεται σε σχεδόν έρωτα, αποχωρούν. Καταλαβαίνουν πως ένας τέτοιος έρωτας είναι δεύτερη επιλογή και ας φαίνεται ότι είναι η πρώτη! Πόσο μπορείς να αγαπήσεις τις δεύτερες επιλογές; Ίσως να τις εκτιμάς. Ίσως να αγαπάς αυτό που σου προσφέρουν, όμως δεν τις λατρεύεις όσο τις πρώτες!

Και όσες ευκαιρίες και να δώσεις σε έναν σχεδόν έρωτα, αυτός θα συνεχίζει να παραμένει σχεδόν! Παρατήρησέ το να δεις! Δε θα καταφέρει να μετατραπεί σε κάτι άλλο, γιατί κάτι άλλο στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ και ούτε θα καταφέρει να υπάρξει!

Πόσο είσαι διατεθειμένος να ξοδεύεσαι σε σχεδόν έρωτες;

Έρωτες, που στο τέλος βαλτώνουν και αποτελούν κατάντια, που δε σου καλύπτουν, τις συναισθηματικές σου ανάγκες όπως θα ήθελες, παρά μόνο σεξουαλικές, και ίσως κάποιες φορές ούτε καν αυτές!

Έρωτες που αποτελούνται από άδειες αγκαλιές, εξασθενημένα αισθήματα και τη δικιά σου κοροϊδία να πείσεις τον εαυτό σου, πως όλο αυτό κάτι σημαίνει! Κι αυτοί οι έρωτες μπορούν να συγκριθούν με δεκάδες άλλους, αφού δεν αποτελούν καμία εξαίρεση!

Αυτοί είναι οι έρωτες του σήμερα, οι σχεδόν! Χάσαμε τα κότσια μας, να διεκδικήσουμε τους άλλους!  Βολευτήκαμε στα προσωρινά, στα φτηνά, στα μη ουσιώδη!  Και καλά να πάθουμε! Αν πιστεύουμε ότι αυτούς τους έρωτες αξίζουμε, τότε “με γεια μας!”.

 *Φωτογραφία από Skyler King

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

One thought on “Σχεδόν και δήθεν έρωτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *