ΕΡΩΤΑΣ

Γοητευτικοί και κυριλέ άντρες

γοητευτικοί και κυριλέ άντρες

Λένε πως όλες οι γυναίκες περιμένουν τον πρίγκηπα, με το άσπρο άλογο! Αν αντί για άσπρο άλογο, έρθει καβάλα σε μαύρο ή καφέ; Λες τότε να μην τον αναγνωρίσουν;

Πολύ πιθανό, αν έχουν φτιάξει στο μυαλό τους κάτι τόσο παραμυθένιο και εικονικό. Ένας γοητευτικός και κυριλέ άντρας – “αλήτης”, κατά πάσα πιθανότητα να μην εμφανιστεί έτσι.

Και εντάξει το άλογο και το χρώμα, ο πρίγκηπας που βρίσκεται πάνω σε αυτό μας ενδιαφέρει καθόλου ή ξεχωρίζουμε το άλογο απο μακριά, ανεξαρτήτως καβαλάρη; Διότι τις περισσότερες φορές βλέπουμε το άσπρο άλογο και νομίζουμε πως είναι αυτός, όμως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός!

Αν ερχόταν πάνω στο άλογο ένας κυριλέ αλήτης; Θα τον επιλέγαμε; Θα τον ξεχωρίζαμε; Και τί συναισθήματα θα μας προκαλούσε αρχικά; Αν και ένα άσπρο άλογο δε θα ταίριαζε σε έναν “αλήτη” – όπως θα σκεφτούν πολλοί! 

Κι όμως ένας κυριλέ αλήτης, ίσως και να είναι πιο αξιόλογος από έναν πρίγκηπα!

Είναι κυριλέ, γιατί εκεί που πρέπει και χρειάζεται, βγάζει την αλητεία του και εκεί που πρέπει την κρύβει! Γιατί δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα και σε κανένα! Γιατί ξέρει πως πρέπει να φερθεί, μπορεί να ελιχθεί και πάνω από όλα, να είναι σε όλα αυτά ο εαυτός του! Δεν έχει ανάγκη να προσποιηθεί, να πει ψέματα, να πλασάρει τον εαυτό του αλλιώς, για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Εξάλλου δεν τον νοιάζει να ασχολήθει με τέτοιες μικροπρέπειες.

Δε θα τον ακούσεις να καυχιέται για τα ερωτικά του κατορθώματα, για το παρελθόν του και τις αμέτρητες γκόμενες που τον κυνήγησαν! Και ποιος ο λόγος άλλωστε να τις αναφέρει; Ξέρει πως σε κάποιες γυναίκες, τίποτα από όλα αυτά δε θα μετρήσει.

Ξέρει πως όλα αυτά δε θα τον κάνουν να ξεχωρίσει. Ξέρει να κρατάει τις εμπειρίες του για τον εαυτό του. Ξέρει πότε να τις χρησιμοποιεί. Γιατί ένας κυριλέ αλήτης, δε θα μπορούσε να μην έχει εμπειρίες ζωής, αφού αυτές τον δημιούργησαν! 

Δεν έχει ανάγκη να προκαλέσει μια γυναίκα να τρέξει πίσω του, ούτε και να παίξει μαζί της! Αν θέλει ο ίδιος θα κυνηγήσει με το δικό του τρόπο, με τη δική του έξυπνη αλητεία, χωρίς “δήθεν”! Δεν έχει ανάγκη να προκαλέσει γενικά…

Δεν του αρέσει να τον παρακαλάνε και δε θα αναζητούσε κάτι τέτοιο. Δε θα ζητιανέψει την προσοχή σου με διάφορα τεχνάσματα, θα την κερδίσει έντιμα! Ξέρει ποιος είναι, ξέρει να σέβεται και δεν αγωνίζεται να πείσει κανέναν με τα λόγια του. Οι πράξεις του μετράνε!

Και το ερώτημα παραμένει: ένας πρίγκηπας λοιπόν ή ένας γοητευτικός και κυριλέ αλήτης;

Πάντως σίγουρα, μην τον περίμενετε πάνω σε άσπρο άλογο! Ένας αλήτης θα έβρισκε άλλο τρόπο να εισβάλλει στη ζωή σας και θα έδειχνε από την αρχή, ξεκάθαρα, ποιος είναι!

*Φωτογραφία από Jens Lindner

One thought on “Γοητευτικοί και κυριλέ άντρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *