ΕΡΩΤΑΣ

Για πόσο θα ζητιανεύεις έναν έρωτα;

gia-poso-tha-zitianeueis-enan-erota

Δεν γίνεται να αγαπάς και να πνίγεις τον άλλον, να γραπώνεσαι πάνω σε αυτόν και να μην τον αφήνεις να αναπνεύσει.

Δεν γίνεται να ζητιανεύεις έναν έρωτα…

 Να την κυνηγήσεις, να τη διεκδικήσεις αλλά κι εκεί ακόμα υπάρχουν όρια!

Πρέπει να μπορείς να τα αντιλαμβάνεσαι και να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να υποχωρήσεις, – όχι λόγω εγωισμού ή κάποιου τρικ για να την κάνεις να τρέξει πίσω σου – αλλά γιατί εκείνη, δεν σε θέλει!

Πίστεψε με, αν σε ήθελε θα στο έδειχνε! Θα ήταν εκεί και δεν θα σε ανάγκαζε, να την παρακαλάς όλη την ώρα! Ουτως ή άλλως, τις προθέσεις σου δεν τις έδειξες απλά, τις προσέφερες απλόχερα χωρίς κανένα αντάλλαγμα και χωρίς να περιμένεις κάτι… ή μήπως περίμενες;

Η απόρριψη είναι άσχημη.

Ξέρω επίσης, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να τη δεχτούν, ακόμα και εκεί που είναι ολοφάνερη! Πολλές φορές, ο εγωισμός δεν μπορεί να σηκώσει το γεγονός ότι ο άλλος δεν νιώθει όπως εμείς! Και εκεί αρχίζουμε να πιέζουμε και να βλέπουμε πράγματα, ενώ δεν υπάρχουν.

Το “διεκδκώ” από το “πνίγω” έχει μεγάλη διαφορά.

Παρόλα αυτά παρεξηγείται και μπερδεύεται πολύ εύκολα. Και απέχει άπειρα χιλιόμετρα από την αγάπη και τον έρωτα. Αγάπη δεν είναι, να την κυνηγάς μέχρι θανάτου, χωρίς όρια. Αγάπη δεν είναι, να την πνίγεις. Αγάπη δεν είναι, να την παρακαλάς κι αυτή να σου δίνει από τίποτα έως μερικά ψίχουλα. Αγάπη δεν είναι να προσπαθείς να την κάνεις να σε αγαπήσει, επειδή εσύ την αγαπάς! Σε τίποτα από όλα αυτά, δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος αγάπης ή έρωτα!

Σου εξηγώ την πραγματικότητα κι εσύ συνέχεια την αντικρούεις, ψάχνοντας να βρεις ο,τιδήποτε ασήμαντο, για να πείσεις τον εαυτό σου, να εξακολουθεί να προσπαθεί. Για ποιο λόγο; Ούτε εσύ ξέρεις! Για πόσο; Ούτε αυτό το ξέρεις! Εκείνο που ξέρεις είναι ότι μάχεσαι συνέχεια για να σε ερωτευτεί. Σου αρκεί, λοιπόν, να ζητιανεύεις τον έρωτά της;

Αν εσένα σου αρκεί, πάω πάσο!

*Φωτογραφία από Rajesh Rajput 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *