ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Όλα ή Τίποτα

όλα ή τίποτα

Πολλοί θα σε θεωρήσουν απόλυτο, όταν έχεις μάθει στη ζωή σου να μη δέχεσαι και να μη συμβιβάζεσαι με τα μέτρια. Λίγοι μπορούν όμως να το κάνουν αυτό και να πηγαίνουν κάθε φορά για το, όλα ή τίποτα!

Να μη σε νοιάζει, λοιπόν, η γνώμη των πολλών. Να σε νοιάζει πως ζεις και ρυθμίζεις εσύ τη ζωή σου! Κι αν οι περισσότεροι προτιμούν το μέτριο από το καθόλου, τότε το πρόβλημα είναι δικό τους κι όχι δικό σου!

Παίζει ρόλο πως βλέπεις τον εαυτό σου. Όταν ανέχεσαι το μέτριο και αφήνεσαι να καλύπτεσαι από κάτι τέτοιο, μη βρίσκοντας το θάρρος να καταπολεμήσεις αυτά που φοβάσαι, τότε δυστυχώς το πρόβλημα είναι μόνο δικό σου!

Το «όλα ή τίποτα» κρύβει τα μεγαλύτερα ρίσκα.

Τα ρίσκα στη ζωη τα παίρνουν, όσοι δεν ντρέπονται να ζήσουν. Το μέτριο παρέχει ασφάλεια. Κρύβεσαι πίσω από το πέπλο του ενδιάμεσου και δε βλέπεις καθαρά, μαθαίνοντας να ζεις με αυτό τον τρόπο. Γιατί το «όλα ή τίποτα» είναι τρόπος ζωής και αν μάθεις σε αυτόν, δεν αλλάζεις, σε κυνηγάει παντού, σε κυνηγάει σε όλα.

Όταν βρέχει, δε σε νοιάζει να καλυφθείς… Διαλέγεις επίτηδες να περπατήσεις εκτεθειμένος στη βροχή και ας γίνουν μούσκεμα μέχρι και τα εσώρουχα σου.

Όταν ρίχνει χαλάζι και είσαι με το μαγιό, δε σε νοιάζει ο πόνος στο κορμί σου, αλλά περπατάς γελώντας.

Το μέτριο δεν ικανοποιεί κανέναν, ρώτησέ τους και θα δεις. Κανένας δε θα σου απαντήσει θετικά, γιατί κανένας δεν είναι ευχαριστημένος. Το προτιμούν απλά γιατί είναι στη μέση. Είναι πιο εύκολο να βρίσκεσαι στη μέση, παρά στο τέρμα ή στην αρχή, στην κορυφή ή στον πάτο.

Το «όλα ή τίποτα» είναι για τους “απόλυτους”, τους μεγάλους, τους ωραίους!

Για όσους δε χρειάζονται το μέτριο για να επιβεβαιώσουν το που ανήκουν, επειδή ακριβώς δεν ανήκουν πουθενά, παρά μόνο στον εαυτό τους! Στο μέτριο βαλτώνεις και ο βάλτος δεν τους ταιριάζει. Όταν έχεις μάθει να κολυμπάς, δεν προτιμάς να βουλιάζεις!

Έτσι, λοιπόν, ή όλα ή τίποτα! Ας σε λένε απόλυτο, εσύ ζεις με πάθος! Και το τίποτα ακόμα, πάθος κρύβει! Πάθος να μη ξεφύγεις από τα πιστεύω σου και τα θελω σου. Πάθος να μην αναγκαστείς να συμβιβαστείς με το λιγότερο από αυτό που σε ικανοποιεί. Πάθος να τρέξεις μακριά από το ενδιάμεσο, αφού δεν μπόρεσες να κρατήσεις το όλα. Πάθος να ζήσεις. Πάθος να φας τα μούτρα σου!

Και τους ανθρώπους με πάθους, τους φοβούνται.

Όταν η ζωή δεν μπορεί να τους προσφέρει το όλα, δε θα διστάσουν να πάρουν το τίποτα. Έτσι ξαφνικά, χωρίς να προειδοποιήσουν. Ας τους αποκαλούν “απόλυτους”. Δε φταίνε εκείνοι. Από την αρχή έδειξαν, πως το μέτριο δεν τους αρκεί!

Ίσως κάποιοι να τους ζηλεύουν λίγο, επειδή μπορούν και ζουν έτσι, χωρίς φόβο για τα άκρα! Επειδή γουστάρουν να προκαλούν τη ζωη, έτσι χύμα… ενώ στέκονται μπροστά της, όρθιοι, κοιτώντας τη στα μάτια, χωρίς να φοβούνται το τίποτα.

Ενδόμυχα φοβούνται το μέτριο! Φοβούνται πως θα τους αλλάξει… Ξέρουν πως μέσα στο μέτριο θα χαθούν, θα γίνουν αγνώριστοι και δε θα είναι οι ίδιοι!

Γιατί το «όλα ή τίποτα», είναι τρόπος ζωής και σε ακολουθεί παντού και δεν αλλάζεις, γιατί έτσι έχεις μάθει και γουστάρεις να ζεις!

 

*Φωτογραφία από Edu Lauton

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Related Posts

2 thoughts on “Όλα ή Τίποτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *