ΕΡΩΤΑΣ

Ανεκπλήρωτοι έρωτες

Αδιέξοδοι έρωτες, ανεκπλήρωτοι έρωτες…

Τι να πει κάποιος για αυτούς; Τους φούσκωσε το μυαλό! Έρωτες που δεν εκπληρώθηκαν ποτέ, που δε βρήκαν ανταπόκριση, που δεν κατέληξαν, εκεί που θέλαμε και έμειναν απωθημένο…

Και που αν εκπληρώνονταν τελικά, μπορεί και να ξεφούσκωναν τόοοοσο απότομα, όπως σκάει ένα μπαλόνι τρυπώντας το με καρφίτσα. Το σκέφτηκες ποτέ αυτό ή το μόνο που σε κυνηγάει είναι το απωθημένο και η περιέργεια του πώς θα ήταν αν… ;

Το μυαλό φταίει για όλα, και το ξέρεις!

Πάει και κολλάει μερικές φορές σε κάτι που δε σημαίνει τίποτα, γιατί αν σήμαινε θα είχε εξελιχθεί αλλιώς! Και θα είχε εξελιχθεί, όχι δια μαγείας και από μόνο του, αλλά γιατί κι εσύ θα είχες  χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά!

Ξέρω τι θα μου πεις…ότι φταίνε οι συγκυρίες, τα γύρω – γύρω.

Και θα σου απαντήσω, ότι και τις συγκυρίες ακόμα, εμείς τις προκαλούμε και τις φτιάχνουμε! Όταν το πάθος υπάρχει και από τις δύο πλευρές, θα βρει το δρόμο του. Μπορεί να αργήσει, θα βρει όμως, τον τρόπο να εκδηλωθεί.

Το αμοιβαίο πάθος δεν συγκρατείται.

Όσο και να το αποφεύγεις και να προσποιείσαι τον αδιάφορο, αυτό χτυπάει κάθε τρεις και λίγο καμπανάκι. Είναι η χημεία, πώς να το κάνουμε; Αναμειγνύονται τα στοιχεία και γίνεται η έκρηξη, απότομα. Ξαφνικά εκεί που κοχλάζει σιγά – σιγά κι εσύ δεν το περιμένεις! Έκρηξη ηφαιστείου και η λάβα του ισοπεδώνει, όσες αντιστάσεις  κι αν είχες φτιάξει από πριν.

Και σιγά μην αντισταθείς… Γιατί να αντισταθείς εξάλλου; Πάθος είναι αυτό και είναι για να το ζεις, όχι για να το καταπιέζεις! Το μετά; Άστο… Είναι μεγάλες οι πιθανότητες, να αφήσει πίσω του, ό,τι αφήνει και η λάβα του ηφαιστείου… μαυρίλα και αποκαϊδια!

Όμως δε θα έχει μείνει απώθημενο και δε θα είναι πια, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας!

Βγάλτον από αυτή την κατηγορία.

Γιατί δυστυχώς, στην κατηγορία των ανεκπλήρωτων ερώτων, δεν μπαίνουν όσοι απλά, δε βρήκαν ανταπόκριση και ήταν έρωτες μονόπλευροί αλλά και σχέσεις που έληξαν απρόσμενα.

Αν το πάθος δεν είναι αμοιβαίο, τότε ο ένας από τους δύο, την έχει συνήθως βαμμένη. Υποφέρει σιωπηλά. Το μυαλό του, δηλαδή, τον κάνει να υποφέρει σιωπηλά.

Κυνήγησέ το, να δεις αν θα βγει.

Αν δε βγει, πάρτο απόφαση και άστο! Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να δεχτείς την άρνηση. Είναι δύσκολο να δεχτείς ότι ο άλλος δε σε θέλει, όταν εσύ κοιμάσαι και ξυπνάς με τη σκέψη του, μέσα στη δική σου! Όπως συμβαίνει όμως εσύ, να αποτελείς τον ανεκπλήρωτο έρωτα κάποιου άλλου, έτσι γίνεται τώρα και με σένα. Ένας κύκλος…

Μην αφήνεις έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, να καθορίζει το υπόλοιπο της ζωής σου. Να εισβάλλει με το έτσι θέλω στα βράδια σου, να σε κατευθύνει, να μη σε αφήνει να ηρεμήσεις και να ξαναζήσεις! Μη ξοδεύεσαι άλλο γι’ αυτόν!

Σκέψου για ποιο λόγο έμεινε ανεκπλήρωτος… Έμεινε όντως ανεκπλήρωτος; Ή έκλεισε και εσύ δυσκολεύεσαι να το δεχτείς, κατατάσσοντας τον σε αυτή την κατηγορία, ζώντας μέσα σε ψευδαισθήσεις; Μήπως το μυαλό σου, τον έπλασε αλλιώς,  πιο ιδανικό απ’ ότι ήταν;

Ανεκπλήρωτοι έρωτες και μπούρδες! Ξόδεψε χρόνο για αυτούς που εκπληρώνονται, που είναι ρεαλιστικοί και άσε τα παραμύθια! Μη δέχεσαι να συμμετέχεις σε όλα τα παιχνίδια του μυαλού και στα αδιέξοδα που σε οδηγεί.

Το μυαλό είναι εκεί για να το κατευθύνεις εσύ, κι όχι για να κατευθύνει αυτό, εσένα!

 

*Φωτογραφία από Artem Beliaikin

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Related Posts

2 thoughts on “Ανεκπλήρωτοι έρωτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *